Framme

Eller ja, sen ett tag tillbaka. Vi har druckit kaffe hos farmor och så har jag och mamma varit och handlat. Alva fick så fina presenter av sin mormor, ett par gummistövlar till dagis och en kartong med JÄTTE-lego. Markus byggde direkt en stol åt henne, där sitter hon nu och dricker en smoothie. :-)

(Foto av mamma)


Lunchpaus

Vi hade lunchpaus i Söderköping och Alva mumsade varmkorv. Pappa fick också smaka.


On the road

Nu är vi på väg mot Stockholm för en snabbvisit. Hinner tyvärr inte med så många vänner den här gången, utan fokus ligger på familjen.


Språkutveckling

Alva utvecklas väldigt mycket språkmässigt just nu. Det ploppar upp nya ord varje dag, men favoriterna är fortfarande "Kaka" och "Kocka" (Klocka). Idag kom det två nya ord eller ordkombinationer. "Gott gott" sa hon och pekade på maten. Sen kom en annan sak som vi jobbat lite på, "Tack tack". Min lilla mys-tjej, så himla bäst!

Bjuder på en bild på min sovande skönhet:


Utelek

Idag har vi lekt ute på eftermiddagen, något Alva älskar! Vi leker något kull-liknande, jagar varandra fram och tillbaka och Alva skrattar så hon kiknar!


Jag är bäst!

Ja tydligen är jag det, enligt Alva i alla fall! Hon sa sin första tvåordsmening idag och det blev just:
-Mamma bäst!

Hela två gånger sa hon det. Gissa om mitt hjärta smälte?


Allt är uppe

Här kommer lite bilder på det nya vi köpte på Ikea igår:

-en plafond-lampa till hallen

- nytt porslin, jag har länge velat ha fyrkantiga tallrikar

- ny lampa över köksbordet

- en svart expedit att ha tvn på (den vita vi hade innan har vi nu i Alvas rum) och en ny bordslampa

- fler fotoramar till vår fotovägg

Vad tycker ni?


Tomt hemma

Nu har grabbarna åkt och tystnaden ekar. Markus håller på montera den sista lampan, den över köksbordet och Alva sover på mitt bröst. Så jag njuter av henne, min tjej! <3


Puss puss

Jag fick ett så fint sms från min moster ikväll, blev så glad! <3


På väg hem

Nu sitter vi åter i bilen efter ett lyckat Ikea-besök. För första gången i någons världshistoria höll jag så när som budgeten. 13 kronor över, grymt nöjd! Det är värt att planera sitt besök. :-) Alva skötte sig exemplariskt men tyckte det va tråkigt att inte få springa på lamp-avdelningen. nu sover hon så gott prinsessan och jag längtar efter min bakfulla karl. Han ska få en stor puss när vi kommer hem! <3


Bra natt

Ja det började väl egentligen inte jätte-bra, Alva hade ett par rejäla och täta host-attacker mellan elva och tolv. Jag blev nästan orolig att det va ett astma-anfall. När jag hade beslutat mig för att ringa 1177 så blev dom kortare och glesare och sen sov hon bra fram till fem. Till min stora lycka fick jag henne att somna om fram till sju, så skönt!

Nu sitter vi i bilen, snart framme i Kalmar och Ikea. Woho!


Shopping

Kanske inte den roligaste typen av shopping men kul hade vi ändå! Killarna är förhoppningsvis på ingång snart, dom ringde och berättade att dom tog en snabbis förbi Ullared. Haha hur gör man det snabbt? En lönefredag? Dom stod säkert och slogs med tanterna, haha!

Nu blir det kaffe och soff-mys, Alva sover gott! :-)


Hej världen!

Idag kommer fyra av Markus bästa vänner hit från västkusten. Tyvärr blev det ett bortfall pga krockande jobb, men vi får försöka klara oss utan Conny. :-(

Vi har ätit en smarrig frukost tillsammans och nu håller vi på att fixa oss i ordning. Ska hämta Michaela och åka till Ica och systemet. Ska kolla om vi behöver tanka så det bara är att tuta och köra imorgon. Ikea!!! :-)


Fixar hemma

Alva har fått en egen klädhängare i hallen till sina jackor. Jag tycker det blev väldigt fint! :-) I helgen ska ännu mer fixas, då ska jag, Michaela och Alva på Ikea. Tjej-mys! :-)


Trött

När vi hade Alvas namngivning så fick även jag och Markus fina presenter. Av Bubba fick vi varsitt presentkort på en timmes ryggmassage. Tiden går och korten låg i en låda, våra ryggar blev sämre och sämre. Idag va jag där, äntligen! Fick lite skäll av henne, hon vågade inte ta i som hon brukar i rädsla för att bryta fingrarna. Nu mår ryggen fint, men det lär kännas imorgon. Detta ska jag unna mig en gång i månaden!


Nu funkar det!

Jag raderade och installerade om blogg.se-appen så nu funkar det igen. Skönt!

Idag har jag varit på skolan och fixat det sista. Ska bli skönt att komma igång, jag behöver det här! Sen blir det skönt att äntligen bli klar också.

För att fira att en prinsessa är född bjuder jag på en bild på vår älskade prinsessa:


Presentkort

Alva fick presentkort på H&M i födelsedagspresent av min moster Tina. Idag fick vi tummen ur och va och handlade för det. Lite sommarkläder fick följa med hem, ett par shorts och en tunn heldress. Vi tackar så mycket! :-)


Gravidlista

Hur gamla är ni, du och din partner? 25 och 27!


Hur fick du beskedet att du var gravid? Jag kände av ägglossningen en onsdag, och jag kände på fredagen att jag va gravid. Markus trodde mig inte, sånt kan man inte veta. Vi tog testet när mensen var två dagar sen, det va på valborgsmässoafton 2010. Markus hade också börjat tro det, men vi blev ändå båda väldigt chockade.


Vilken vecka var du i då? 5 har jag för mig


Hur reagerade du när gravtestet var positivt?
Vi blev jätte-glada, Markus var lite mer chockad än jag så han tog en grogg.

 Hur berättade du för din pojkvän att du var gravid?
Han va med när jag gjorde testet, han sprang och hetsade mig hela eftermiddagen; Är du kissnödig än? Är du kissnödig än?
Innan vi fick det bekräftat, när jag misstänkte, så sa jag något i stil med: Älskling, jag tror jag är gravid. Du får börja fundera på hur du vill göra. (Alva va inte planerad)


Var det planerat?
Nej


Hur lång tid tog det för dig att bli gravid?
Två dagar efter att vi blivit sambo


Var du orolig för missfall?
Inte det minsta, jag va i en lyckobubbla där inget kunde gå fel. Markus va färemot livrädd och nojjig från allt från missfall till missbildningar


Vem i er närhet fick veta nyheten först?
Janine, jag ringde henne direkt


Hur gick ni ut med det officiellt?
På facebook efter att vi bokar RUL-tid

Kände du dig redo att bli mamma?
Så redo man kan, tror aldrig man är riktigt redo för man vet inte vad som väntar. Alla barn är olika.


Hur kändes det att ha en bebis i magen?
Helt galet! Alva låg i samma ställning från v 25 till hon kom ut. Kan fortfarande leta efter hennes fötter innanför vänster revben =)


Hur mycket har du gick upp i vikt under graviditeten?
Oj svårt. Jag gick ner i början, mådde galet illa och spydde allt jag åt. Stod ganska still fram till havandeskapsförgiftningen och allt vatten. Då gick jag upp 12 kg tror jag det va.


Cravings?
Bananer och ryggbiff


Gravidkrämpor?
Kräk och illamånde från start till v 18. Foglossning och ischias från v 11 till slutet. Havandeskapsförgiftning från v 31.


Hade ni planerat några namn?
Ja. Alva Christel Elisabeth va klart v 10 =) Pojkalternativet sparar vi till nästa om det blir en pojke. Jag har även ett fullständigt alternativ om det blir en flicka, men det har jag inte presenterat för Markus än.


Hade ni lätt för att komma överens om namnen?
Haha det va inte så mycket diskussion. Jag va bestämd på Alva, en dröm sen typ gymnasiet. Mellannamnen gav jag som förslag (samt pojknamnen) och Markus tyckte det va bra.


Vad trodde ni att det skulle bli, en flicka eller en pojke?
Markus trodde pojke, jag trodde flicka.


Hur länge va du föräldraledig?
Ett år och en dag. Nu är Markus hemma fram till påst ungefär.


Ska ni dela på föräldraledigheten?
Läs ovan.


När va bebisen beräknad att komma?
8 januari, då hon föddes genom igångsättning som var nära att sluta med kejsarsnitt


Idag har vi myst massor här hemma och förs...

img_2704 (MMS)

Idag har vi myst massor här hemma och försökt hålla Alvas tempo. Hon är en riktig energiknippe min prinsessa som vill busa och leka hela tiden. Behöver man sitta ett ögonblick, eller kanske gå på toaletten protesterar hon högljutt. Samtidigt är hon den mest kärleksfulla lilla tjej man kan tänka sig. Härom morgonen när jag kom upp så kom hon springande mot mig med öppna armar. När jag lyfte upp henne utbrast hon "Puss" och gav mig världens puss på munnen. Att man fortfarande kan bli så fullkomligt uppfylld med kärlek av att se på sitt barn. Jag kan inte förstå att hon är min, att jag och Markus faktiskt ha gjort henne och att det va hon som låg i min mage i nästan 10 månader. En kärlek som ingen annan, den man känner för sitt barn <3


Idag har familjen B/R extrem huvudvärk. Ka...

img_3886 (MMS)

Idag har familjen B/R extrem huvudvärk. Kan det vara så att ett snitt på 4 timmars sömn per natt i en månads tid börjar tära på oss? Alvas sjukdomar har löst av varandra och hennes eviga hostande sitter i. Så jag och Markus sover i olika rum och delar upp natten och morgonen. Alva sover med mig och mellan 5 och 6 så går jag in med henne till Markus och sen sover jag ett par timmar. Är så jäkla trött, skulle vilja sova en vecka...


Utmanad

Jag har blivit utmanad av söta Zandra!

Vad gjorde du för tio år sedan? Då va jag 17, skulle snart fylla 18. Gick andra året på gymnasiet och längtade mest till studenten. Gymnasiet va inget jag trivdes med. Livet började egentligen under den kommande sommaren när massa roligt hände. =) 

Vad gjorde du för ett år sen? Va mamma-ledig och mös med Alva hela dagarna. Alva va inne i sin värsta kolik-period så jag gick lite i dvala på dagarna, sov på kvällarna när Markus kom hem från jobbet och sen när Markus sov på natten va jag ute och gick med Alva från ca kl 23 till 03-04 då koliken va som värst för hon va lite lugnare i vagnen...

Fem snacks du gillar? Choklad (vanlig mjölkchoklad), bullar, fruktsallad med vaniljkesella, gurkstavar och morotstavar.

Fem sånger du kan hela texten till? Just nu är det bara barnsånger som gäller här hemma. Alvas favoriter är Krokodilen i bilen, Imse Vimse spindel, Bä bä vita lamm, Var bor du lilla råtta och Trollmors vaggvisa. 

Fem saker du skulle vilja göra om du var mångmiljonär? Det är väl lite mer vad vi skulle göra kanske... Köpa hus och gifta oss helt klart! Sen skulle vi lösa våra familjers lån, resa och sätta in en rejäl summa på Alvas konto så hon inte får några problem när hon ska flytta hemmifrån. 

Fem dåliga vanor? Jag biter på naglarna, har dåligt humör när jag är trött, tränar dåligt, är dålig på att höra av mig till mina vänner och jag är galet pedant. 

Fem saker du gillar att göra? Vara med Alva, ha egentid med Markus, laga mat och baka, städa (framförallt ha det städat), och läsa.  

Fem saker du aldrig skulle köpa eller klä dig i? hmm... en vuxen overall, Pälskappa, neon rejvkläder, 12cm högklackade skor och en gigantisk solhatt.. hahaha

Fem favoritleksaker? Kameran, mobilen , datorn, Ipaden och mina tv-spelskonsoller!

Jag vill utmana: Den som läser. Har du ingen blogg kan du göra den i kommentarfältet och har du blogg, glöm inte att länka i en kommentar så jag också kan läsa. =)

Blogg.se-appen strular för fullt för mig! ...

img_5890 (MMS)

Blogg.se-appen strular för fullt för mig! Så fort jag trycker på ikonen för nytt inlägg så stänger appen ner. Någon annan som upplever samma sak? Sjukt irriterande! Ja man kan ju sms-blogga, som jag gör nu, men det blir inte lila bra. Ingen rubrik och man kan bara ha med en bild... Inläggets bild får bli på skönheten som sover gott intill mig, min kärlek. <3


RSS 2.0