Sjukstuga

Nu är det Alvas tur att vara sjuk. Inget fel på henne förutom feber och lite mer hosta än vanligt. Så det blir mycket sova för fröken och sen kramar i soffan framför Pippi som går på repeat på DVDn.


Bal 2012

Igår va jag och Markus på årets officers-bal, Kustflottans bal. Helt klart bästa balen hittills, det är min fjärde och nu början man riktigt lära känna både officerarna med deras respektive samt sjömännen.

Det bjöds på god mat och massa gott att dricka och sen bar det upp på Statt för dans. Prinsessa för en kväll är precis vad man är!


Foton

Jag älskar att ha foton på väggarna hemma, det är det som gör skillnad på bostad och hem. Det sitter foton uppe i alla rum hos oss utom i badrummet. :-) Jag har beställt lite nya kort och dom kom hem idag så jag har börjat byta ut korten på foto-väggen lite smått, med bl.a. dessa två:


Hej hej

God förmiddag allihopa! Här hemma är vi mätta och glada. Jag gick upp och bakade scones imorse, så gott! Nu kollar jag och Alva på Pippi, hon är helt hänförd. :-)

Idag har vi inga direkta planer, vi tar daggen som den kommer. Vi hoppas att den tunga dimman ska lätta, blir roligare med ute-lek då.

Alva har börjat göra grimaser när man tar självporträtt med iPhoneen som ni kanske märkt. Hon är bra rolig!


Min lilla tjej

Oj va Alva va trött ikväll! Det har varit full fart HEEEELA dagen, och precis innan middagen så tappade hon ett trä-pussel på tårna och va helt förstörd. Hon kunde knappt äta, så ledsen va hon. Jag kollade tårna att dom va hela och det va dom, men hon ryckte lite när jag böjde dom. Stortå-nageln är blå också, hoppas hon får behålla den.
Efter maten fick hon leka lite med lera och det va kul, men hon tröttnade snabbt och sa att hon ville sova. Klockan va då halv sju så vi fixade henne för natten och gjorde välling och klockan sju sov hon. Total-däckad!

Ny sitter jag, pappa och Bubba i soffan. Är det nåt bra på tv ikväll?


Vi två

Så jag älskar denna tös!


Ledig torsdag

Dagen har spenderats på stan med Alvas morfar. Vi åkte buss in och Alva va överlycklig, hon älskar att åka buss. Vi gick runt lite och kollade på julklappar och Alva fick en ny cd-spelare. Själva cd-spelaren har gått sönder i hennes, bara radion fungerar. Så nu rullar en barnkammarbok i hennes rum och det dansas för fullt.

Vi tog en promenad hem från stan och Alva sov i vagnen i solen. :-)


God natt

Finns det något vackrare än sovande barn?!

God natt från oss.


Ett barns känslor

Vi bor ju som tidigare nämnt långt ifrån vår släkt och många av våra vänner. En av dom som är bäst på att hälsa på är Markus bästa kompis och Alvas gudfar Lars. Han kommer flera gånger per år och Alva bara älskar honom! Nu frågar hon mycket efter honom, han va här för ca två veckor sedan, och hon ritar många teckningar åt honom.

Jag känner att vi har valt en jätte-bra gudfar åt vår dotter och det finns ingen tvekan om att han alltid kommer att finnas där för henne!


Fin-besök

Alvas morfar är här på besök över helgen. På lördag ska han vara barnvakt då jag och Markus ska på officers-bal.

David, Irena och Julijan tittade förbi ikväll och det blev en spontan middags-date. En helt underbar onsdag helt enkelt!

Ikväll blir det fotboll för hela slanten, HEJA SVERIGE!!!


Plötsligt slår det en

Jag hade en mysig prat-stund med en av pedagogerna på Alvas förskola imorse, om dittan och datten. Hon tog upp att det syntes att jag gått ner mycket i vikt, det är så kul att höra! =) Vi pratade en del om det, hur jag gör och så och så slog det mig. Jag har gått ner vad Alva och vagnen väger tillsammans, och det släppar jag stånkandes upp och ner för trappen två gånger om dagen när Markus är iväg. Och det är TUGNT! Det är vad jag har burit på...

Middag

Idag fick Alva önska mat och då blev det pannkaka. Hon älskar verkligen pannkaka och äter som en häst! :-)


Trött mamma

Det är jag det, vi hade en rätt bökig natt... Jag har dock hållit ut och inte sovit något idag, hoppas bara att jag inte får äta upp det senare ikväll.
 
Idag tog jag upp nästan hela vår BVC-sköterskas telefontid. Alva har svår separationsångest, och det drabbar mest vår familj. Lämning och hämtning på dagis är inga problem, där känner hon trygghet. Och hos mig. Problemen hon har är med hennes pappa, eller snarare hans jobb. Han är borta i snitt var annan eller var tredje vecka, och som vår BVC-sköterska sa så förstår Alva inte att han kommer tillbaka igen. Hon vet att han jobbar, men hon är ju liten fortfarande och vet ju inte vad det innebär. Jag å andra sidan har ju aldrig varit borta, så jag och endast jag är hennes trygghetspunkt. När hon inte ser mig i en miljö där jag hör hemma, alltså överallt förutom dagis, så får hon panik och riktigt laddad ångest. Det gör så ont i oss alla tre, Alva som blir så rädd och Markus, ja ni kan ju tänka er om det va erat barn. Jag ser att dom jag älskar mest och högst inte mår bra. Och jag räcker inte till. Som det är nu så sitter hon i mitt knä på toan, duschar alltid med mig och går med mig när jag ska hämta vatten. Om Markus försöker vara med henne så gråter och skriker hon "Pappa gå, mamma kom!".
 
Det är ju en normal reaktion hos ett barn i vår situation. Hon vet inte när pappa försvinner igen och om han ens kommer tillbaka. Och när han väl är hemma blir han en inkräktare som konkurerrar om min uppmärksamhet.
Det främsta rådet vi fick va att inte tvinga Markus på henne utan att låta henne få som hon vill, främst för allas välmående men också för att om Markus går på för mycket och jag som är tryggheten försvinner så kommer fasen bara förlängas.
 
Hur ser det ut hemma hos er? Jag vill gärna komma i kontakt med andra föräldrar i samma eller liknande situation, båda parterna.
 

Gräs-änka igen

Då va vi solo igen jag och Alva. Markus är ute och gör havet säkert för just dig och vi får rå om varandra vi tjejer här hemma.

Alva är inne i en fas nu där hon vägrar sova, kring tio brukar hon däcka av utmattning. Nu verkar det dock som är hon börjar bli lite trött så jag ska snart göra ett försök.

Ikväll har vi haft hur mysigt som helst med massa kramar och oj va kärlek jag har fått. Hon gosar upp sig hos mig och säger "Ava äkkar di!" Tror ni jag smälter eller?!?


Våra finaste vänner

Idag firar våra finaste vänner sin första bröllopsdag. Vilket år dom har haft, gift sig och fått en fantastisk liten son och allt underbart som det innebär.
 
Det här är två människor jag verkligen är glad att kalla mina/våra vänner och dom har båda sagt ja till att stå vid våran sida den dagen vi ska gifta oss.
 
Ett stort grattis från oss, vi önskar er många fantastiska år!
 
 
 

Härliga lördag

Vilken mysmorgon vi har haft! Det började väl inte på bästa sätt, Alva vaknade lite halv sovandes och tippade in med huvudet i väggen vid halv sju. Efter att jag tröstat henne så la vi oss i sängen tillsammans med en flaska välling och somnade om, till halv 9!!! Vad hände där?!?

Så nu vill hon inte sova middag, inte så konstigt kanske... Vi får ta dagen som den kommer, vi är ju lediga imorgon så det gör ju inte så mycket att rutinerna blir lite rubbade.

Ha en kanon-lördag allihop! Bjuder på en bild från frukost-bordet, då Alva vinkar till sin mormor. <3


Sjuka föräldrar

Veckan har gått i sjukdomens tecken och vi har varit hemma jag och Markus. Markus har jobbat torsdag och idag. Han fick en dunderförkylning som han smittade mig med precis när min magsjuka la sig. Vi har haft riktigt tur att Alva inte smittats av någon av oss och hon har kunnat vara på förskolan.

Nu är vi i alla fall pigga hela högen och vi har haft en perfekt fredag-kväll. God middag, chilli-marinerade kycklinglår med ris, god sås och sallad. Jag och Markus unnade oss ett glas vin till det. Sen hade vi disco i vardagsrummet och Alva skrattade så hon kiknade, underbara unge!
Efter en sån kväll blir man ju gärna lite uppspelt så nu väntar vi på att Alva ska bli trätt.

Hoppas ni alla har/ har haft en bra fredag!


Skoj och lek

Vi är lediga hela familjen torsdag till söndag och har idag lite välbehövlig familje-tid. Alvas humör är på topp så efter att hon sovit middag åkte vi till barnens lekland och här är vi fortfarande. Alva älskar det här stället och springer runt som en galning (mer än vanligt), det är tur att vi är två vuxna!

Imorgon kommer Markus kill-kompisar och ska fira att han fyllde år i tisdags. Vi laddar för en hel-helg och har till och med skaffat barnvakt fredag kväll och natten mellan fredag och lördag.

https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-1/2075672/images/2012/pic_50928771e087c304e5fc59bb.jpg" class="image">


RSS 2.0