På torsdag äts det ärtsoppa, på lördag är ...

img_9170 (MMS)

På torsdag äts det ärtsoppa, på lördag är det fest! :-)


Lika som bär?

img_6203 (MMS)

Lika som bär?


Tittut!

img_3229 (MMS)

Tittut!


Laddar för dagen!

img_0625 (MMS)

Laddar för dagen!


Titta va fina tänder jag har!

img_6971 (MMS)

Titta va fina tänder jag har!


Slåss med mamma om skeden :-)

img_7420 (MMS)

Slåss med mamma om skeden :-)


Två knäppskallar!

img_1239 (MMS)

Två knäppskallar!


Söt som socker!

img_2423 (MMS)

Söt som socker!


Ta skeden från mamma är det roligaste jag ...

img_6263 (MMS)

Ta skeden från mamma är det roligaste jag vet!


Alva har just nu tre vagnar, varav en ska ...

img_3044 (MMS)

Alva har just nu tre vagnar, varav en ska säljas och en sulky till senare. De två vi inte använder står parkerade i gästrummet, notera den fina skylten Markus har gjort. :-)


På kvällspromenad med nya vagnen

img_9905 (MMS)

På kvällspromenad med nya vagnen


Det här va ju roligt!

img_4388 (MMS)

Det här va ju roligt!


Kan man känna sig annat än älskad med en s...

img_9518 (MMS)

Kan man känna sig annat än älskad med en så underbar dotter som pussar på en så mysigt och slemigt!? <3!


Jag blir galen!Tänk att hon varit så liten?! Här ca 2 timmar gammal. <3

Vi va ute med nya vagnen tidigare idag, oc...

img_2960 (MMS)

Vi va ute med nya vagnen tidigare idag, och vi är väldigt nöjda! :-) Alva verkade nöjd hon med. Hon satt bättre, låg bättre och såg bättre. Sov en bra stund gjorde hon också


Kommer det vatten om jag suger tillräcklig...

img_0001 (MMS)

Kommer det vatten om jag suger tillräckligt hårt?


Mysig dag

Idag har det varit fullt upp precis hela dagen. Jag och Alva började dagen vid 7 med morgonmys. Strax efter 9 kom Michaela och Madde på frukost till Days. Efter det tog vi bussen till stan och Sailet (en festival här i Karlskrona). Båter Markus jobbar på ligger nere på festivaområdet och dom har Open Ship i helgen om ni har vägarna förbi. =) Så vi va förbi honom en stund och hälsade på honom och hans kollegor. Träffade på rätt många man kände, väldigt kul!

Efter Markus jobb så åkte vi och kollade på en ny vagn till Alva. Va har en Brio Happy sen innan, men jag börjar få problem med mina handleder nu när Alva är så tung och vagnen i sig är vansinnigt tung så vi beslutade oss i veckan för att byta ut den mot en begagnad Brio Sing. Hittade en för ett mycket förmånligt pris som vi va och köpte. En fin olivgrön:Eftersom Alva fortfarande är så liten så har vi sitt-delen vänd mot oss. Imorgon blir det ut och prov-köra!

Nu blir det sova, är galet trött och ser lite i kors... Puss och god natt!


Busig tjej tagen på bar gärning!

img_5170 (MMS)

Busig tjej tagen på bar gärning!


Dagens AlvaTröjan Alva har på sig är min gamla. (Vi fick byta om efter maten.) Den fick jag när jag va liten av en av mammas finaste vänner Ann. Om jag kommer ihåg rätt så har hon ritat den åt mig. Mamma hittade den i början av sommarn och skickade ner den till mig, om jag blev glad? Inte så lite heller! =)

Fin är hon i den min dotter, och hennes fina tänder har jag äntligen lyckats fånga på bild!


En duktig och tålmodig tant Mickis matar A...

img_8941 (MMS)

En duktig och tålmodig tant Mickis matar Alva med majs, en av hennes favoriter!


Nattningen idag gick jätte-bra! Hon slockn...

img_9206 (MMS)

Nattningen idag gick jätte-bra! Hon slocknade i min famn vid åtta och då la jag henne i sin säng. Där sov hon i lite mer än en timme, sen vaknade hon förtvivlad och jag fick lite deja vu från de senaste dagarna och trodde de skulle bli lika ikväll. Icke! Markus la sig med henne i vår säng, och så slocknade de båda två! :-) Nu är det bara jag som är vaken, ligger i sängen och kollar på tv. Härligt att bara vara, egen-tid är man inte bortskämd med direkt... Puss och god natt alla fina! <3


Grattis!Ett stort grattis på födelsedagen till min älskade Hoe! <3


Börja om från början

Natten va lite så där, två gånger vaknade hon och gallskrek och ville gå upp redan klockan sju. Hon har nog aldrig vaknat så tidigt innan. Dagen har varit desto bättre. På förmiddagen sov hon ordentligt, redan klockan halv tio men det är ju kanske inte så konstigt. Jag passade på att vila med henne. Klockan 13 träffade vi mamma-gruppen och mös hela eftermiddagen, hon sov en liten skvätt i min famn när vi fikade. Denna gång somnade hon utan att vi behövde bråka.Mötte upp Markus efter hans jobb och så åkte vi hem och åt middag.

Jag har beslutat mig för att börja om från början med Alvas mat, att återgå till 4-månadersmaten. Vi har inte haft några rutiner på hennes mat, så 6-månaders har såklart varit lite klurigt för henne. Nu ska hon få vänja sig ordentligt med purén igen, och efter det börjar vi blanda ut puréen med lite grövre mat. Idag tryckte hon i sig en hel burk morotspuré till middag! =)


Mmm morot!


Vi säger hej, två tjejer som är på bättre ...

img_0110 (MMS)

Vi säger hej, två tjejer som är på bättre humör idag! :-)


Nerverna börjar lägga sig och hjärtat slår...

img_9036 (MMS)

Nerverna börjar lägga sig och hjärtat slår mer normalt, hon verkar ha somnat nu. När hon väl somnat brukar hon sova bra, så jag ska väl passa på jag med! Sov gott alla fina! <3


Hjärtat blöder

Alva är inne i en period nu där hon vägrar sova! En kvart här och 20 minuter där. Max en timme totalt på hela dagen. Det tar 1-1.5 timme att natta henne, under tiden skriker hon värre än när hon hade kolik. Markus är inne med henne nu och jag sitter här och gråter. Jag vet inte vad jag ska göra, det känns som att vi gör henne illa på något sätt! Vill ju att hon ska må bra...

BUSUNGE! <3

img_6547 (MMS)

BUSUNGE! <3


Det gick ju bra ju, rekommenderas till and...

img_0024 (MMS)

Det gick ju bra ju, rekommenderas till andra duschsugna mammor! :-)


När man är mamma-ledig och vill duscha, få...

img_3264 (MMS)

När man är mamma-ledig och vill duscha, får man helt enkelt lösa det! :-) God morgon!


MUMS!

img_9145 (MMS)

MUMS!


Pappas flicka! Nu sover hon äntligen, efte...

img_7496 (MMS)

Pappas flicka! Nu sover hon äntligen, eftermiddagen har inte varit någon höjdare... Övertrötta barn är det bästa jag vet!


Kan man bli mer sviken?

Det va länge sen jag mådde så här illa. Jag kollar på Oprah på tv, idag har hon två vackra blonda 19-åriga flickor som gäster.‎ Två flickor som mellan 5 och 13 års ålder blir våldtagna av alla män i familjen. Vaginalt, analt och oralt. Först ena storebrodern. Den andra storebrodern kommer på dom och försöker hjälpa dom för att sedan byta sida och vara med. När pappan får veta så ber han flickorna visa på honom vad bröderna tvingat dom göra och börjar även han förgripa sig på dom. Det finns även en lilla-syyster med i bilden, också hon blir våldtasgen. Mamman har kommit på dom flera gånger, men hävdar att hon inget vetat.

Detta pågick dagligen.

Alva ville inte sova länge, vaknade efter ...

img_0185 (MMS)

Alva ville inte sova länge, vaknade efter 20 minuter och då hade jag redan fått henne att somna om en gång. Nu är hon på det här humöret, så det går ju ingen nöd på oss... :-)


En bra dag =)

Halva dagen har gått, och här hemma har vi det underbart! Självklart saknar vi Alvas pappa och längtar till att han kommer hem, men vi njuter av att få ha lite tjej-mys och pussas och kramas mest hela tiden. =)

Nu ligger Alva och sover och jag passar på att få i mig lite väl sen frukost, är nu svinhungrig och njuter av varje bit.


Glad tjej på sin 7-månadersdag! <3

img_2533 (MMS)

Glad tjej på sin 7-månadersdag! <3


Minns tillbaka

Just nu, fast för 7 månader sedan, satte förlossningen igång då dom spräckte hinnan så att vattnet gick. Rejäla värkar kom snabbt och de va snart så täta att en värk inte hann avta innan en ny påbörjade.


Mmm lustgas ;)


Över för den här gången?

Imorgon börjar Markus jobba igen, och det har jag lite blandade känslor över faktiskt... Är jag redo? Ja det tror jag. Det känns faktiskt mest skönt, vi behöver få sakna varandra lite. Och vi har haft en fantastisk sommar, med massa kärlek och härliga besök. Alva har utvecklats något enormt och kärleken inom vår lilla familj har vuxit i takt med en inte längre så liten tjej.Nu går livet vidare så som det ska vara, och här hemma tar vi emot det med öppna armar. BRING IT ON!!!


Mat mat mat!

img_5205 (MMS)

Mat mat mat!


RSS 2.0