Jobbig natt

Alva har haft det svårt inatt, legat och gråtit i sömnen utan att vakna. Jag flyttade över henne till mig när jag gick och la mig så hon skulle få tryggheten av att ha mig nära men det hjälpte inte mycket. Nu har hon precis somnat i vagnen, så jag ska passa på att blunda lite på soffan.

Ha en bra dag!


Hemma-mys

Vi har haft en inne-förmiddag jag och Alva och jagat varann fram och tillbaka. Det är bland det roligaste hon vet, ibland skrattar hon så hon måste lägga sig ner! <3
På eftermiddagen planerar vi att gå ut och gunga på gården, det börjar mörkna på himlen så vi hoppas på uppehåll.


Alva njuter

Två av Alvas bästisar, Michaela och Bubba är här. Hon njuter verkligen när hon leker med dom! :-)

Se bara här:


Lite bilder från helgen

Kan man vara mer bäst?!


Lugnet efter stormen

Vädret igår va helt galet, för att inte tala om natten då väggarna skakade så en tavla ramlade ner. Glas över hela Alvas lekfilt! Som tur va vaknade bara jag av det, och jag kunde städa undan det utan att hon va vaken.

Idag är det helt stilla här med klarblå himmel, kan stormen redan vara förbi?


Första advent

Som avslut på en fantastik helg med mina föräldrar så pyntade vi lägenheten idag. Vi njuter av skenet från adventsstjärnorna och levande ljus samtidigt som vi väntar på att vardagsrumsfönsterna ska blåsa in. Berit är riktigt otäck ljust nu!


Checkar ut

Natti natti från mig och prinsessan


Onsdag del 2

Det blev inte Aspö för vår del idag, vi hade inte kollat färjorna och då missar man såklart en precis. Nästa gick inte förrän efter en timme så vi gick på marinmuseet istället och en mysrunda på stan. Lill-fisen fick lite nya strumpor och så lunchade vi också. En härlig onsdag!

Nu är Bubba och Mickis här för den traditionella Grey's-daten, Madde kommer lite senare.

Trevlig kväll alla!


Onsdag

Eftersom pappa är här så hoppar vi mamma-gruppen idag, men det betyder inte att vi ska sitta inne (även om vädret gärna hade fått vara bättre). Vi åker ut till vackra Aspö och njuter av naturen. Ha en bra dag alla!

Underbart

Alva sover efter en stunds kämpande, jag och pappa hejar för fullt på Conny i Ensam mamma söker-finalen. Hur ska detta gå...

Jul och nyår

Alva har fått fina klänningar till jul och nyår av sin mormor och morfar. :-)

Båda från Lindex.

Vi fick även fina blommor från familjen Rydell som nu pryder sovrumsfönstret.

Tack för allt! <3


Lunch

Spagetti och köttfärssås är gott i hela ansiktet ;-)


Ny header

Min header va inte riktigt up to date, med gravid-mage och ultraljuds-bild. Finaste kusin Johanna har fixat till den, jätte-tack! <3


Busfrö

Min lilla marodör har gått igenom skötväskan


Bal 2011

Varje år är det bal i Karlskrona, Kustflottans höstbal. Igår va det dags igen att vara prinsessa för en kväll. Alva fick leka och mysa med Jocke och Maria.


Mer kärlek

Det finns inget bättre:


Kärlek

Alva ligger och sover i min famn. Jag njuter av hennes närhet, lyssnar till hennes andetag och känner hennes doft. Jag är så stolt över den hon är och hur trygg hon är.
Ibland är det svårt att förstå, att man kan älska någon så <3


Tomtar under bordet?

Eller bara ett gulligt litet busfrö?


God morgon

Alva har efter frukosten gröt i både hår och öron. Ett bad kanske?


Glad skit!

Så himla BÄST!


En lång tystnad

I drygt en vecka har bloggen legat på is. Alva har varit riktigt dålig och legat strax under 38 grader trots Alvedon. :-( Men nu mår hon bättre, är fortfarande lite snorig och har ret-hosta men är feberfri sen ett par dagar.

En fruktansvärt rolig helg ligger bakom oss, med besök från Alvas morbror och David och Irenas bröllop i fredags. Vilket vackert bröllop, det gick inte att hålla tillbaka tårarna! <3

Nu är vi i alla fall fit for fight och ser fram emot vardagen igen! :-)
(Bjuder på lite bilder på världens bästa tjej)


Min lilla tjej

Alva är riktigt sjuk, så sjuk att det gör ont i hjärtat! Det rosslar i halsen vid in och utandning, krupp-hosta, feber och massa snor. Läkaren på BVC lyssnade på lungorna och gav tummen upp, så det sitter inte där i alla fall vilket är grymt skönt! Hon fick molipect mot hostan.
I övrigt klarade hon 10-månaderskontrollen med fem tummar upp, vilket inte förvånade mig särskilt då hon nästan klarade allt redan på 8-månaderskontrollen. Det enda hon inte gjorde då var att leka Tittut, men det gör hon nu så fort hon kommer över något att gömma sig bakom. SÖT! :-)
Dagens prestanda landade på hela 9020 gram och 73 cm lång.

Nu ligger Alva i vagnen och sover, hon får ligga där så hon kommer upp med kroppen ordentligt och kan andas lättare.

Skönt är i alla fall att hon är på rätt gott humör! Alva är en riktigt glad bebis, gnäller bra när hon är trött och hungrig annars skrattar hon hela tiden. Nu när hon är så sjuk så är hon mer som en "vanlig" bebis. <3


Mys söndag med sjukstuga

Min älskade Maria va här idag med sin hund Nelly. Maria är en av de mest fantastiska människor som vandrar på denna jord, och jag är glad att kunna kalla henne min vän.

Vi har egentligen inte gjort något speciellt, bara mys och snackat skit och kollat på film. Avslappnat och lugnt, så som det bara är med sanna vänner. <3

Framåt eftermiddagen började Alvas nästa rinna och hon kändes varm och va lite grinig. När vi tempade henne vid 5-tiden visade den 38.0 grader. Min lilla älskade tjej, vill ju att du ska må bra!


Party

Igår va det fest hos Dennis och Malin, lite försenad födelsedagsfest för Dennis. Michaela och Rasmus va barnvakt, och det gick kanon förutom att Markus hade glömt sin mobil hemma i sovrummet med ljudet på... Riktigt kul hade vi, men idag va jag riktigt "trött". ;-)


Myskväll

Markus har varit iväg och tränat och förberett lite grejer inför morgon-dagen. Alva och jag har haft tjej-kväll! Lekt, myst och pussats. Sen har hon gått lite också, fyra steg är det nuvarande rekordet! *stolt*


Lek

Idag är Markus ledig så vi packade ihop hela familjen och åkte till leklandet på förmiddagen. Alva va i sitt esse och kröp och klättrade för fullt. Och tog sig även upp för "stegen" helt på egen hand flera gånger, även om vi självklart höll oss intill henne hela tiden. :-)


Stolt som en tupp!

För kanske en kvart sen tog Alva sina första steg, 2 stycken blev det rätt in i min famn för en stor kram för att sen ta ett steg till innan hon satte sig ner. Inte klokt va fort det går, hon är inte ens 10 månader (blir det om en vecka)!

<3 Älskade Alva, du är bäst! Är så glad att just du kom till oss! <3