Så mycket kärlek i en så liten kropp

Jag har legat galet sjuk sen i onsdags, influensa misstänker jag. Markus blev dålig på fredagen och vi gjorde oss redo för en rätt jobbig helg vilket man antar att det blir med två sjuka föräldrar och en glad och pigg 2-åring. Men vilken mysig helg vi haft trots att jag och Markus mått skit! Alva har inte trotsat alls och funnit sig i att vi inte orkat. Hon har suttit hos oss och läst och sjungit för oss och velat hjälpa till med allt. Bästa tjejen helt klart!
Vi är inte friska än, men känner båda idag att vi är på bättringsvägen.
 
Vi satt alla tre och mös i vardagsrummet idag. Jag halvlåg i soffan med Alva sittandes på min mage och Markus satt i gungstolen på andra sidan soffbordet.
 
Jag: Jag älskar dig Alva!
 
Alva: Äkka di mamma!
 
Hon vänder sig mot Markus.
 
Alva: Äkka di pappa!
 
Rättvist ska det vara!
 
 
Att en 2-åring kan rymma så mycket kärlek och visdom <3
 
 

Denna trots

 
Är så galet trots-trött just nu, ingenting går som det ska med lilla fröken. Hon ställer sig upp och hoppar i tripp trapp-stolen när vi ska äta. Hon ska inte klä på sig. Hon ska inte klä av sig. Hon ska inte byta blöja. Hon ska inte borsta tänderna... Ja listan kan göras oändligt lång, you get the picture. Det är tur att dom små har sina ljusa stunder, som när dom kryper upp hos en och gosar in sig och säger "Ja äckar di!".
 
 
 
 
 

Ute

Idag är vi ute och åker pulka


Nyklippt

Jag klippte Alvas lugg härom dagen, och jag måste säga att jag blev väldigt nöjd med mig själv. Det blev ju till och med rätt rakt! =)
 
 
Nu ser man hennes söta ansikte igen!
 
Ska bara fundera ut hur jag ska få ordning på resten av hennes hår. Det står nämligen åt alla håll...

En Pippi-tjej

Alva är en riktig Pippi-tjej, Pippi och endast Pippi duger just nu. Hon fick tv-boxen av mina föräldrar i höstas och när hon fyllde år fick hon bio-filmerna (Pippi på rymmen och Pippi på de sju haven) av Bubba. En Pippi-skiva går konstant på tvn och även leksaker i form av Pippi Långstrump samt kläder ramlar in lite då och då. Lycka för en Pippi-tokig!
 
Pippi ska sova i vagnen
 
Bjuder mamma på fika i den fina Pippi-servisen
 
Dansar i klänning och strumpbyxor med Pippi
 
Nästa present till Alva kommer bli sängkläder med Pippi. =)
 

Det känns i benen

Idag har jag varit ute och sprungit. 2.5 km blev det. Och det känns redan ska ni veta! I lår, rumpa och ljumskar. Men det är det värt, fan va grym jag är! Har hittat ett bra nybörjarschema på internet och lagt upp ett schema för mig.

Och nej, det va ingen nyårslöfte att komma igång med träningen. Det bara blev så. :-)


Gott nytt år!

Ja rubriken säger ju sig själv, och jag är nog inte ensam om att göra ett inlägg med den rubriken idag... ;)
 
Vi fick slänga om våra planer igår då dom vi skulle ha firat med blev magsjuka. Vi va ensamma hemma, och det va faktiskt rätt skönt. Inte alls så tråkigt som jag trodde det skulle vara, även om vi saknade våra finaste vänner. <3
 
Vi lagade lite god mat och Alva somnade efter Grevinnan och betjänten. Sen sov hon hela kvällen genom fyverkerierna, så skönt. Hon trivs med lite oväsen omkring sig.
Jag och Markus hade en enkel myskväll på tuman hand, något vi inte haft på ett tag med massa roliga besök och en trotsig nästan 2-åring. Så det va ren lyx faktiskt! Det nya året skålades in med skumpa i sin ordning och vi skrev nyårslöften som sätts in längst bak i räkningspärmen. Det va väl mer riktlinjer, hur vi vill leva och vara föräldrar åt Alva.
 
 
Alva prutade, och konstaterade att det luktade bajs!
 
 
Tittar på fyrverkerierna genom fönstret.

RSS 2.0