Alva däckad i sin nya fina leksak från mor...

img_0591 (MMS)

Alva däckad i sin nya fina leksak från mormor :-)


Alva har precis vaknat och äter just nu fr...

img_0586 (MMS)

Alva har precis vaknat och äter just nu frukost. Pigg och underbart glad är hon, redo för en heldag på BVC. Först mamma-grupp och sen egen tid hos sköterskan.  Själv har jag varit uppe i en och en halv timme, har hunnit fixa mig och dricka kaffe i lugn och ro framför tvn. Ren lyx! Apropå lyx så sträcksov Alva fem timmar inatt! Första gången, normalt för henne är max tre. Jag hade nästan svårt att somna om efter matningen, haha!


Mamma-gruppen

Jag kom på att jag har ju glömt att berätta om mamma-gruppen som jag lovat, sorry!

Vi va sju mammor och tre pappor som träffades tillsammans med vår BVC-sköterska, två uteblev p.g.a. sjuka storasyskon så dom ville inte riskera att smitta de andra små. Hoppas de kommer med nästa gång, som är imorgon. Egentligen heter det inte mamma-grupp utan något i stil med Stöd i grupp för nyblivna föräldrar. Syftet är att knyta kontakter och såklart få stöd och kunna prata av sig med andra i samma situation. Barnen är i lite olika åldrar, den yngsta är ett par dagar yngre än Alva (fem veckor) och den äldsta nu tio veckor.  

Det är inte samma grupp som föräldrautbildningen. Den hölls på mödravården och den här är på BVC. MVC-gruppen ska för övrigt ha återträff i början av mars. =)

Återbesök på mödravården

Allt gick kanon på återbesöket, perfekt skulle man kunna säga. Jag har gått ner två kilo till (vägde mig senast för 1.5 vecka sedan) och väger nu 6 kilo mindre än innan jag blev gravid. Blodtrycket och blodvärdet var också kanon, men eftersom jag har haft högt blodtryck och havandeskapsförgiftning så kommer jag inte kunna ha preventivmedel med östrogen i mer. Sprial som vi sedan länge bestämt oss för bör inte sättas in innan man introducerat annan mat för Alva för livmodern drar ihop sig under amning och det blir ju inte föränn till/under sommarn. Det enda läkaren kunde erbjuda mig under tiden är minipiller och det vill jag absolut inte ha! Jag har haft det förut och då hade jag mens minst tre av fyra veckor och det tilltalar mig inte det minsta... :S
Allt i övrigt hade läkt jättefint också och det såg ut som det ska. Skönt!

Onsdag

Idag är det dags för återbesök på mödravården för att kolla att allt är som det ska efter förlossningen. Jag anser mig ha läkt fantastiskt bra, blöder inte längre, inga sår och magen är smalare än innan jag blev gravid (även om den givetvis är "säckig" fortfarande).

Gårdagens middag blev kanon! Vi genomgår "Operation Äta Ur Frysen" här hemma och hittade en bit oxfilé perfekt för fyra personen och såg det lite som ett tecken och bad Dennis och Malin om hjälp att äta upp den. Jag gick igenom lite recept på internet och funderade lite på vad jag skulle göra med den. Det blev Coeur de filet, med mjölkfritt smör såklart för lillans skull.

Dennis vågade sig på att hålla Alva för första gången:Just nu ligger hon och sover i babygymmet. Jag la henne där för att kunna göra mig i ordning och när jag kom ut ur badrummet så hade hon somnat. Inte så konstigt för hon har varit vaken ett par timmar och så somnade hon rätt sent igår. =( Nu funderar jag på om jag kommer vara tvungen att väcka henne så jag hinner amma innan vi ska iväg. Malin kommer vid ett och är söt och kör oss. =)

 

Ha en kanon-dag allihop! =)

Alva sitter så snällt i bilbarnstolen och ...

img_0572 (MMS)

Alva sitter så snällt i bilbarnstolen och håller sin mamma sällskap medan hennes mamma lagar mat. Snart kommer Dennis och Malin! :-)


Det där med napp

Vi fick klartecken av BVC att börja nappträna Alva när hon var fyra dagar, då hade hon kommit över sin födelsevikt (hon gick bara ner ca 50 gram på BB och det är normalt att bebisarna går ner upp till 10% av sin vikt). Vi började lite smått utan framgång, hon var väl inte redo. Nu är hon fem och en halv vecka, och använder mina bröst som napp. Hon har även börjat suga på händerna, dock inte tummen... än. Jag vill inte att Alva ska börja suga på tummen, jag vill att hon ska ha napp. Tummen går ju inte att ta ifrån henne när det är dags att sluta.

Natten var skum. Hon hade varit vaken nästan hela dagen, sov kanske en timme totalt lite utspritt över dagen/kvällen. Svårt att somna hade hon också, så jag provade att amma henne liggandes så kanske hon skulle somna då under tiden. Det gjorde hon, men så fort jag tog bort bröstet så vaknade hon igen och grät. Så såg hela natten ut, så tillslut gav jag upp och lät bröstet ligga framme och sov inte så bekvämt men jag va så galet trött tillslut att jag bara gav upp...

Det positiva av nattens upplevelse är att hon har fått upp intresset lite för att suga och har bitvis tagit nappen och även somnat och sovit lite med den på morgonen. Man kan ju hoppas att det håller i sig så man får vila brösten lite... =)

Nu får jag väl massa hat-kommentarer av de perfekta pedagog-mammorna som aldrig gör fel, men det skiter jag i. Man behöver sova själv för att orka och jag skaffade inte barn för att hon ska ligga och skrika som min mamma sa när jag va liten.

När tog era barn napp och hade ni samma "problem"?

Dagens Alva - Rock Baby <3

img_0565 (MMS)

Dagens Alva - Rock Baby <3


Har Alva redan valt sitt framtida yrke?

img_0557 (MMS)

Har Alva redan valt sitt framtida yrke?


Läget just nu, mätt och sover hos mamma :-)

img_0556 (MMS)

Läget just nu, mätt och sover hos mamma :-)


3 generationer


<3


Underbar helg

Vi har haft mina föräldrar på besök i helgen, som tyvärr gick alldess för fort. En underbar helg med massa mys och jag blir så varm i hjärtat när jag ser hur Alva tyr sig till sin mormor och morfar. Innan har bara jag och Markus fått kontaktleenden av henne men det fick även mormor och morfar. Härligt!

Jag bjuder på lite bilder från i helgen:

  
    
 

Mamma-gruppen på BVC var jätte-bra och full av trevliga mammor (och en del pappor som hade möjlighet att följa med) och MASSA söta bebisar mellan 4 och 9 veckor. Jag skriver om det lite mer senare ikväll eller imorgon. =)

Alva och hennes pappa

Så fina tillsammans, så mycket kärlek att jag blir varm <3

Markus kom precis hem från jobbet, 2 sekun...

img_0547 (MMS)

Markus kom precis hem från jobbet, 2 sekunder senare däckade han hos Alva <3


Dagens Alva, fin-klädd inför fin-besöket i...

img_0544 (MMS)

Dagens Alva, fin-klädd inför fin-besöket ikväll. Kom NU mormor och morfar!!!


Idag är det premiär för mamma-gruppen, vil...

img_0546 (MMS)

Idag är det premiär för mamma-gruppen, vilket jag har höga förväntningar inför. Jag ser fram emot att få mamma-kompisar här nere men framförallt att Alva ska få möjlighet till jämnåriga kompisar att växa upp med, vi är först med barn bland våra vänner här.  Alva var väldigt rastlös hemma, ville varken äta, sova, vara i famnen eller ligga själv. :-S Så vi tog en liten sväng och nu sitter vi på Wayne's för lite frukost eftersom jag inte fick någon ro till det hemma. Som alltid så däckade Alva bara hon såg vagnen...


Läget här hemma just nu

Njuter av "morgon"-kaffet


Njuter även av dotterns närhet och kärlek <3

Idag har vi inga speciella planer, ska väl försöka få lite ordning här hemma om dottern tillåter för imorgon kommer hennes mormor och morfar på besök över helgen. =) *längtar*

Sista bilden på mig som gravid (foto taget...

img_0523 (MMS)

Sista bilden på mig som gravid (foto taget av mammsen), kvällen den 6/1. Den 8de på morgonen kom som bekant Alva. Det känns som en evighet sedan man släpade runt på den där magen...


Barnvagnsmys! Alva älskar att åka vagn. :-)

img_0518 (MMS)

Barnvagnsmys! Alva älskar att åka vagn. :-)


8 februari

Idag blir vår tjej en månad, vilket känns helt galet! Hon är så stor nu, konstaterade imorse att hon knappt kan ha något i stl 50 längre. Pang sa det bara, för ett par dagar sedan va det fortfarande inga problem och vissa plagg lite stora. De är på gränsen nu. Så nu ska hennes lådor rensas och allt i stl 56 ska fram. Stl 50 packas ner, ska prata med Johanna om hon vill ha till lillebror som kommer i mars. =) Nästan allt i stl 50 är ju könsneutralt och mycket är oanvänt eftersom hon va så varm tills för bara ett par dagar sedan så hon har ju bara haft blöja dag som natt.

Inatt har det varit storm här, och låtit som att fönstrena ska blåsa sönder. Nu är det snudd på vindstilla, strålande sol och flera plusgrader. =) Skumt men härlig, och som bäddat för en långpromenad med de nya skorna och min fina dotter! En månad, galet! <3

 
Alva väntar tålmodigt i babygymmet på att mamma ska bli klar med datorn och kaffet =)


Shoppat

Idag va jag och Markus iväg och köpte skor. Markus behövde nya löparskor till Göteborgsvarvet som han ska hinna springa in och jag behövde ett par promenadskor då mina gymnastikskor är helt nernötta. Jag slog på stort och köpte snygg-rumpa-skorna! =)


Dessa kommer jag skutta omkring med när jag är ute med Alva =)


Njuter av livet

Här rullar allt på och Alva hon bara växer och växer. Imorgon är hon en månad, stor tjej! Det är nästan skrämmande hur snabbt tiden går...

Vi har haft problem med att Alva har kolik om nätterna sen natt två. Nu har vi nog konstaterat vad det beror på efter att ha uteslutit en sak i taget, mjölkprotein. Tre lugna nätter har vi haft i rad nu och man börjar sakta men säkert bli människa igen, för vi har verkligen haft ett helvete. Det började mellan klockan tio och elva varje kväll. Oftast va det över vid tre men ibland hade hon ont så länge som till klockan sex och vid ett tillfälle häll det i sig till klockan nio kommande dag. Min lilla skrutta, det gör verkligen ont i en när ens barn mår så dåligt och det inte finns något man kan göra!

Markus har jobbat i en vecka nu, han hade en vecka julledigt kvar när Alva föddes så vi fick tre veckor ledigt  tillsammans och kunde lära känna vår familj tillsammans ordentligt. =) Det går riktigt bra att vara hemma ensam tycker jag, man vänjer sig snabbt vid att bara ha en arm. ;) Nu när Alva blir en månad ska vi börja prova bärselet också så kan man gör allt som vanligt plus att man sparar på ryggen lite...

 
Alva i lördags


Till min familj

länk
RSS 2.0