Nästan vår

Ja fortsätter solen skina så här härligt så är sista snön borta nästa vecka, härligt!

Idag tog jag och Alva en härlig promenad hem från dagis. Jag hämtade lite tidigare vilket jag brukar göra när vi är solo, Markus är på team-building. :-)
På vägen hem stannade vi och gungade lite och njöt av solen.


Underbara sol!

Åh så jag saknat solen, och idag är den här! Med sig har den sina kompisar plusgraderna så här står jag i solen och njuter. :-)

Snart ska jag in på ett spännande möte som jag egentligen inte vet så mycket om så här i förväg. Berättar mer senare! :-)


Roliga grodor

När barn lär sig prata och dom försöker sig på nya ord blir det ju ofta fel, och ibland så blandas det in ord med en annan innebörd. Hos oss har vi stött på en och annan rolig, bl.a så blev "Pappa tokig" till en början "Pappa kukig", vilket jag hade väldigt roligt åt!

En annan hände precis nu, vi myser framför Pippi i soffan.

Pippi: Ett skepp kommer lastat!
Dunder-Karlsson: Med vadå?
Pippi: Pricki-korv!

Alva: Pitt-i-korv!


Dagens citat

När vi vaknade imorse så drog Alva ner mitt täcke och fick syn på mina bröst. Då utbrister hon:
- Mammas tuttar! Oj, mååååååånga tuttar!

Haha, åh va jag skrattade!


Mitt socker

Får man vara såhär söt?!?


Lördag

Gårdagen gick i ett och inget bloggande hanns med, jag va helt slut när Alva somnat så jag gick och la mig jag med. Kul att så många kikade in fast inget publicerades! :-)

Idag har jag och Alva varit på äventyr! Vi tog bussen till stan och hälsade på Markus på båten. Han går vakt i helgen. Det första Alva gjorde va att ta på sig pappas båt-mössa och klargjorde att "Alva jobbar båt". Nu har hon precis somnat, hon va helt slut efter allt roligt så hon fick en välling och så äter vi någon lunch när hon vaknat. Har lite pannkaksrester från igår.

Hoppas ni har en lika härlig lördag som vi! :-)


Nya sängar

Vi har fått nya sängar av min mamma! Innan hade vi min slitna gamla 140-säng där typ alla fjädrar gått, nu har vi varsin skön och hel 80-säng, oändligt med plats!

Jag vet två stycken i Karlskrona som kommer sova gott i natt! :-)


Sista chansen

Ibland har man tur! Ramlade över en Babblarna-tävling hos Easy Babies. Alva älskar Babblarna och kan låtarna utan och innan, rätt imponerande för en 2-åring om jag får säga det själv! ;) Självklart hoppas vi på att Alva ska få vinna detta fina paket!
 
Gillar ditt barn också Babblarna, så kan du tävla HÄR.
 
För dig som inte känner till Babblarn eller behöver tips så har du dom här:
 
 

Vilken dag!

Åh va mysigt vi har haft det! Inte nog med att vi fick gosa med David och Irena hela dagen, dom kom med oss hem på middag. Alva va så lycklig, hon är ju lite kär i David eller Dadda som hon säger.
 
Imorgon ska vi köpa nya sängar och sen ska vi till D & I igen och hjälpa dom riva ut på övervåningen. Riktigt lyx att få mysa med bästa familjen två dagar i rad! <3
 
Imorgon får ni se Pippi-mattan också, den ligger kvar i bilen så det blir en överaskning för Alva när hon kommer hem från dagis. =)

Hallå världen

Här vräker snön ner! Tycker det är dags för vår nu, är sugen på en tunnare jacka och nättare skor. Att få lägga Alvas tjocka overall på hyllan och ta på de nya fina skal-kläderna. =)

Ikväll ska vi hämta Alvas matta, det ska bli så kul att se hennes min. Kommer vänta med att lägga ut den så hon ser den när hon kommer hem från dagis imorgon. =)

Snart ska jag till psykologen och efter det blir det vidare till David och Irena för brunch och Julijan-mys! <3

Ha en bra dag!

Kärlek i ord

En sak jag har tänkt på länge är att jag skulle vilja trycka upp den dikt jag läste på Alvas namngivning på en canvas-duk och ha i hennes rum. Än så länge ligger det planerings-stadiet, framförallt därför att jag inte hittat någon bra sida där man kan göra det på ett smidigt sätt. Att få ett foto på en canvas är hur lätt som helst, men var hittar jag en bra sida som trycker den text jag vill ha? Någon som vet?
 
Den här dikten va det jag läste:
 

En dotter

Ett barn är ett mirakel                

väl värt att vänta på.                

Det största och det bästa                

en mor och far kan få.           

En dotter kan förtjusa                

från början med sin charm.                

Och gärna blir hon buren                

av någon villig arm.           

Men snart hon börjar tröttna                

på att bara vara rar.                

Och livet har så mycket                

som lockar och som drar.           

Den tiden går så fort                

från liten tjej till stor.                

Dock är hon alltid älskad                

långt mera än hon tror.         

  

Av: Siv Andersson

 

En glad liten tjej som älskade uppmärksamheten hon fick på sin dag!

Tänkvärt!


Tradera-fynd!

Lyckan är gjord! Igår gjorde jag mitt största tradera-fynd so far. =) Min Pippi-tokiga tjej kommer bli helt galen!
 
En stor golv-matta med Pippi, för ynka 100-lappen. Och pricken över i:et är att hon som säljer bor ca 5 min härifrån så jag slipper frakten på 155 kr och kan hämta den hos henne! =)
 
LYCKA!

Mys-unge

Ikväll har vi bara haft så mysigt! Bubba kom på middag och Alva åt som en häst! Resten av kvällen spenderades på Alvas rum med lek och dans. I Alvas ögon finns det nog ingen bättre lek-kompis än Bubba som verkligen går in för leken och leker på hennes vilkor. Han är en fin vän åt oss alla!
 
 

En blivande kaffe-älskare!

Alva älskar att få hjälpa mig med kaffemaskinen och göra kaffe. En blivande barista kanske? :-)


Underbara lördag!

Åh va livet kan vara underbart ibland! Trots att Alva är inne i en galen trots-period just nu så är hon samtidigt en så kärleks-full tjej att mitt hjärta nästan spricker flera gånger varje dag!

Igår va jag och Markus på bio. Vi va galet trötta båda två men det är så viktigt att vårda förhållandet också och att ha lite egentid. Vi har ju inte direkt möjlighet till barnvakt så ofta så det gäller att passa på. Så Alva hade mys-kväll med sin mormor! Vi så Django Unchained och den va verkligen helt grym! Inte lika blodig som Kill Bill men ändå i sann Tarantino-anda! :-)

Idag fick både jag och Markus sovmorgon, vilken lyx! Vi tog en tur till Ica Maxi också, där mamma bjöd oss på en storhandling. Guld värt så här i mitten av månaden när det ekar både i skåp och plånbok. Jätte-tack!


När man vet...

Hur vet man om ens barn har för mycket saker? Jo, när ens barn får utbrott när man leker med lera för det vill inte leka med den gula leran mer utan den blå!


Laddar inför våren

Våren kommer ju sakta smygande, och helt plötsligt är den här! =)
 
Idag har vi beställt nya skalkläder till Alva som behöver större när det är dags att lägga overallen på hyllan. Mamma va så snäll och gav oss nya, och en mössa i samma mönster som Alva redan har fått en fleece-jacka.
 
 
 
 
Jätte-tack för allt fint!
 
 

Väntar väntar...

Vi väntar på mormor, men det dröjer ett par timmar till innan hon dyker upp. I väntan så tittar vi på Pippi och pussas och kramas. Herr Nilsson har just släppt ner spikar i grönsakssoppan. :-)


Bussar

Det bästa Alva vet just nu (förutom Pippi Långstrump) är att se en buss, eller ännu bättre åka. Hon tjuter av lycka när hon ser en och visar med teckenspråk hur man säger buss. Igår gick vi hem från dagis och det åkte förbi många bussar! Gissa vem som va i extas? =)
 

Lycka!

Ikväll kommer Alvas mormor hit och stannar över helgen, och ingen är lyckligare än Alva. Hon berättar för alla att "min momma komma" och det är verkligen hela tiden. Mormor, eller momma, är verkligen Alvas favorit och idol, det är riktig kärlek!
 
Första riktiga mötet
 
Med min mormor
 
 
På Alvas 1-årskalas. Kärlek eller vad?!
 

Mys-kväll

Här hemma har vi satt oss framför tvn för melodifestivalen, jag hoppas på bättre bidrag än förra veckan som redan raderats ur minnet. Markus är inte direkt intresserad, så han är ute i köket och fixar lite varma mackor. Vi åt tidig middag idag så det behövs fyllas på lite.
 
Idag har vi haft en riktig mysdag med pyssel, lek och dans. Mer sånna dagar tack! Alva har även idag varit rätt lugn på trots-fronten så vi har verkligen haft det toppen!
 
Jag gav mig på att göra en wok med nudlar och kyckling till middag idag. Det blev jätte-gott men såg lite trist ut så nästa gång kommer jag även ha i broccoli och röd paprika samt något med lite sting, kanske lite sambal. Eller har ni något annat tips som passar?
 
 

När allt bara klaffar

Vi har haft några näst intill trots-fria dagar bakom oss, och vi har bara njutit av varandras närvaro. Alva har varit kärleksfull på en helt ny nivå och har börjat säga "Ja äkkar dig" på eget intiativ vilket är helt fantastiskt!
 
Apropå fantastiskt så hade vi en sån kärleksfull händelse härom dagen i samband med att Alva och jag skulle säga god natt till varandra innan Markus skulle lägga henne. Då vänder hon sig mot Markus och säger "Min mamma äkkar mig!". Det kan vara en av de mest fantastiska känslorna jag varit med om, det va som en bekräftelse på det jobb jag gör som mamma att få veta att hon vet och känner det!
 
 
En osminkad mamma och världens bästa tjej!
 
 
Världens bästa pussar!!!

Självporträtt

Alva älskar när man vänder kameran på Iphonen och fotar i självporträtts-läge. Hon bjuder på både vackra leenden och grimaser. :-)


Underbara helg

Det är så härligt med helg när hela familjen får vara tillsammans och bara leka och rå om varandra. Jag njuter verkligen!
 
Igår va vi iväg till Amiralen och köpte nya löparskor till Markus. Det började som en trevlig familjeutflykt men spårade snabbt ur då Alva är i sin värsta trots-period nånsin. Så vi gjorde det vi skulle snabbt och så åkte vi hem till tryggheten hemma där man inte kan tappa bort henne och hon inte kan skada sig.
 
När Alva somnat så hade vi lite Mello-mys med vitlöksbröd. Inget höjdar-program igår direkt, höjdpunkten va lätt att det va i Karlskrona! =) Kollade ni? Vad tyckte ni?
 
Banan efter middagen
 
Sjunger för pappa

RSS 2.0