Vecka 18

Vi har fullt upp hela tiden med att ha roligt med mamma och pappa, men idag går jag in i vecka 18 (flyttades fram ett par dagar efter ultraljudet) så jag tänkte lägga upp info om vecka 18 ur Liberos gravidkalender:

Barnet:

Öronen är på plats

Musklerna i ansiktet har utvecklats tillräckligt för att barnet ska kunna göra massor med miner, så det kan se ut som om det kikar på dig. Det är inte medvetet. Än.

Barnet fortsätter att växa och utvecklas, men nu saktar tillväxttakten ned lite.

Barnets öron sticker nu ut från huvudet och har nått sitt slutgiltiga läge. Ögonen har flyttats fram i ansiktet. Ögonen har ögonbryn och tecken på ögonfransar. Näthinnorna reagerar på ljus, fast ögonlocken är fortfarande stängda.


Mamman:

Dags för ultraljud

Nu har du chansen att bekanta dig ännu mer med ditt barn. Runt vecka 18 till 20 erbjuds du en ultraljudsundersökning.
För många är det en fantastisk upplevelse att se sitt barn med egna ögon, kanske för första gången. För pappan eller partnern som inte är gravid är det här vanligtvis första gången han eller hon verkligen, verkligen kan förstå att det är ett barn på väg. Helt plötsligt blir allt så verkligt där i ultraljudsrummet. Verkligen verkligt.
Eftersom ultraljud är ett slags fosterdiagnostik är det naturligtvis helt frivilligt.


Gosar med en 6 veckor gammal kattunge

img_0221 (MMS)

Gosar med en 6 veckor gammal kattunge


Förövrigt...

... så mår jag mycket bättre idag, laddad för en mysig kväll i glada vänners lag! =)

Bekräftat

På torsdag eftermiddag/kväll kommer mina älskade föräldrar och hälsar på! Vi har inte lyckats få ihop nåt besök här nere sen jag flyttade i mars p.g.a. fulla scheman på båda håll, så det blir deras första besök hos oss i vårat gemensamma boende. =) Och så jag längtar, kör fort! <3


Dålig dag

Mår inge vidare idag, har sovit dåligt och haft ont i både nacke och huvud. Alvedon har fått vara min vän... Har kännt mig lite febrig på eftermiddagen, hoppas jag inte håller på bli sjuk bara. Kan ju vara så enkelt att jag behövde ett par dagars lugn efter ett par stressiga veckor, det är ju inte bara min kropp längre så det går ju inte att bara "köra på".

Så idag har vi bara myst, började med ett gemensamt bad på över en timme. Bara ligga och snacka skit och planera och drömma om framtiden. En del bebis-snack smög sig in också, det är ju svårt att undvika... =) Kramats lite framför tvn och nu håller vi på avsluta Alien-helgen på 6an. Imorgon ska vi storhandla och sen blir det kärlek hos Michaela och Rasmus. Dom har med sig en ny liten kattunge hem från Rasmus föräldrar som jag ska kramas MASSA med! =D

Dagens citat

Sagt av Markus efter att han skrattat klart när jag dansat lite lagom flummigt
"Våra barn kommer bli efterblivna!"

Markus stuvar makaroner åt mig :-)

img_0219 (MMS)

Markus stuvar makaroner åt mig :-)


Magen i vecka 17

Bild på magen har efterfrågats, så här ser jag ut nu i vecka 17. Mina vanliga kläder passar inte längre, med vissa undantag som tur är. Har börjat köpa på mig mamma-kläder och de är ju hur sköna som helst! =) Om någon har tips på bra sidor som säljer mamma-kläder så får ni gärna dela med er!



Slappdag

Regnet öser ner i Karlskrona, staden som gud måste ha glömt bort de senaste dagarna för det verkar vara fint i alla andra städer som det låter på Facebook. Vi passar i alla fall på att stänga in oss och bara mysa. Ett par timmar har spenderats framför tvn där vi har lite av ett Rome-maraton. Bra serie! Och Kevin McKidd, även Owen i Greys Anatomy, MUMS! Han är min McDreamy! ;)

 

I Rome



I Greys

 

Kärlek


Barnvagnsjakt

Just gällande barnvagn känner jag att vi ska vara ute i god tid med... Vissa modeller har upp till tre månaders leveranstid även i vår lilla stad och en vagn är ju en sån viktig del i det hela så man måste prova sig fram. Och det är verkligen en hel djungel med vagnar. Man ska välja märke, modell och allt annat efter livsstil och smak. Inte så lätt för ett par som väntar sitt första barn...

Vi va i alla fall iväg och kollade lite idag, provkörde inne i affären och kände och klämde. Jag vet att jag vill ha fyra fasta hjul och bra med plats under vagnen. Funderar på en Brio Kombi då hårdliften blir lätt att bära upp till lägenheten om barnet sover. Vi bor tre trappor upp utan hiss...

Någon som har något annat bra förslag? =)

Vi passade även på att snacka med personalen om hur deras policy ser ut gällande returer. Det mesta vill man ju gärna ha klart innan barnet föds, men man är ju aldrig helt säker... Hur som helst så var det inga problem att lämna tillbaka något om det skulle gå snett, även om vi alla utgår ifrån att det kommer gå hur bra som helst!


RSS 2.0