10 dagar

Idag är Alva 10 dagar, detta har vi firat med en liten promenad ner på stan för att inhandla en amningsbh vilket vi inte fått tid för innan. Alva var måttligt imponerad av alla kläder som vi tog på henne, hon är van att ligga i endast blöja hemma då hon är väldigt varm av sig och har haft en del värme-eksem. Så det blev bara en liten sväng. Imorgon på eftermiddagen ska vi till BVC för vägning, det ska bli spännande att se hur mycket vårt lilla hjära lagt på sig på en vecka. Hon väger nog mer än 4 kg nu matvraket! =)


Stolt mamma!


Ett blommogram ramlade precis in från Mark...

img_0414 (MMS)

Ett blommogram ramlade precis in från Markus jobb, tack så mycket! :-)


En aning hormonell

Amningshormonerna har gjort sig kända idag utöver det faktum att man helt plötsligt börjar tok-svettas. Vi låg alla tre och mös i sängen framför tvn, Alva sov och jag och Markus pratade. Josh Groban dök upp på tvn och vi pratade lite om hans fantastiska röst och hans musik. Hans genombrottslåt To where you are har alltid berört mig, den handlar om en han älskar som är död, och jag spelade den för Markus på mobilen. En bit in i låten började jag tok-gråta! En känsla av hjälplöshet fyllde mig och jag bara kände att dom får inte dö!


Mina älsklingar <3


Tiden rinner iväg

Jag hinner inte ens sitta vid datorn varje dag. Eller hinner och hinner, det prioriteras inte. Vi njuter av varandra och försöker vila när tillfälle ges. Alva har nämligen totalvänt på dygnet. De första nätterna hemma hade hon kolik, det köpte vi medicin för rätt fort. Efter det sover hon hela dagarna och är vaken pigg och glad på nätterna. Inatt satt vi uppe och kollade på Golden Globe på kanal 9 t.ex. Ibland lyckas man slumra till men det är inte populärt hos lilla damen! Hon vill ha sällskap!

Någon med några bra tips på hur man vänder tillbaka en bebis dygn?


Nybadad och mysig <3


Jag har uteblivit...

Som ni säkert vet eller i alla fall har förstått så har vårat underverk äntligen levererats till oss! <3

Det blev en liten flicka på 53 cm och som vägde 4360 gram. Hon föddes klockan 07.46 på morgonen den 8 januari (BF), efter en förlossning på 12 timmar och en minut.

Alva Christel Elisabeth <3
Edit: Siffrorna kom i lite fel ordning. Hon vägde 3460 gram, inte 4360

Efter en rätt hård natt med en hel del ont...

img_0328 (MMS)

Efter en rätt hård natt med en hel del ont är vi nu tillbaka på sjukhuset och Markus kan äntligen slappna av, han slocknade direkt sötnosen! :-)


Vecka 40

Barnet:

Inget är som väntans tider

Cirka 50-52 cm och 3.5-4 kg. Bebisen fyller ut hela din mage. Allt är klart. Din bebis väntar tålmodigt på rätt tid. Förmodligen mer tålmodigt än du.Mamman:

Beräknat förlossningsdatum

Förlossningen närmar sig, kanske har du redan fött – grattis till ditt lilla underverk! Men det är inte ovanligt att du får vänta ytterligare en vecka eller två på din bebis. Så många som 92 procent av alla barn som föds i Sverige gör det mellan vecka 37 och 42. Cirka 4 procent föds före vecka 38.

Även om du verkligen hoppas att bebisen ska komma nu, bara vill att graviditeten ska vara över, så är det allra bästa, både för dig och bebisen, att kroppen hinner mogna fullt ut innan de första värkarna kommer. Livmodertappen skall mjukas upp, förvärkarna hjälper till med det, och dina bäckenfogar hinner också mjukna lite till.

En del kvinnor drabbas av besvär med diarré i slutet av graviditeten. Antagligen beror det på att nivåerna av hormonet prostaglandin ökar och påverkar tarmen att tömma sig, något som är helt ändamålsenligt inför förlossningen. Så kass mage kan vara ett tecken på att förlossningen är nära.

Källa: www.libero.se
Barnet
Nu är barnet helt utvecklat och redo att komma ut vilken sekund som helst. Trots detta kan barnet stanna kvar i två veckor till. De flesta barn föds på natten. Barnet kan väga allt mellan 2,5 och 4,5 kilo och vara 46-55 centimeter långt. Nu är det trångt därinne.

Mamma
Har barnet inte kommit än? Känns det frustrerande? Ta det lugnt. Även om det känns omöjligt, försök fokusera på något annat än förlossningsdatumet. En graviditet varar allt från 37 fullgångna veckor + 0 dagar till 41 fullgångna veckor + 6 dagar. Passa på att vila och äta mycket kolhydrater innan förlossningen så kommer du att orka bättre. Sov, sov, sov eller vila om du inte kan sova! Du behöver alla krafter. Under det aktiva skedet av förlossningen gör du av med lika mycket kalorier som en maratonlöpare gör av med varje timme. Dessutom kanske du kommer vara vaken i ett dygn kring förlossningen.

Pappa/partner
Under själva förlossningen är din viktigaste roll att vara där! Du ger henne vatten, torkar pannan. Du kan hålla henne, massera henne. Lyssna på vad hon och hennes kropp säger. Prata med henne och barnmorskan. Hjälp henne med kuddar eller att ändra ställning. Var lyhörd och se och bekräfta hennes smärta. Hon vill kanske inte att du ska röra henne. Peppa och uppmuntra. Pusha och stötta. Du klarar det!


Källa: http://www.alltforforaldrar.se/

Dålig uppdatering

Det har varit mycket på sjukhuset, och när det funnits tid har jag vilat.

Slemproppen hade tydligen inte gått som dom trodde, den var nog bara så mjuk och påväg att den inte kändes. Den gick på nyårsaftons morgon och sen dess har det varit rätt fullt upp med CTG-kurvor och mätning av livmodertappen som fortfarande är rätt omogen. Dom genomför hinnsvepningar varje dag, och dagens verkar ha gett resultat för jag har rätt ont nu och en hel del sammandragningar.

Kommer inte bebisen av sig själv så börjar det bli aktuellt med igångsättning. Har haft +2 i äggvita de senaste dagarna och mitt blodtryck har visst gått ner med än inte bra ens om jag va omedicinerad. Blodproverna idag visar njurpåverkan, vilket kan betyda två saker i nuläget. Antingen är det p.g.a. den eventuella havandeskapsförgiftningen som nu påverkar och försämrar njurarna eller så har mina multiresistenta bakterier i urinen vandrat uppåt. Inget bra läga nåt av det...

Idag har vi i alla fall fått permission från sjukhuset och får sova hemma. Ska vara åter på sjukan kl 7.30 imorgon bitti för vidare undersökningar, behandling och vi kommer nog inte hem innan vi är tre. <3


Försöker vara positiv! =)


RSS 2.0