Jäkla auto-stavning

Det märks att man är trött, instagram menade jag givetvis i det tidigare inlägget. :-)


Segt

Ja det går minst sagt segt med bloggandet här... Vi har inte så mycket familje-tid som man skulle önska och värmen kör slut på mig. Jag är ganska aktiv på indragen, så lägg gärna till mig om ni vill följa mig eller främst Alva. annie_84 heter jag där, hoppas vi "ses"! ;-)


Hoppsan!

Jag råkade trycka publicera istället för bifoga bild, här kommer bilder på pannkaksmonstret:


Värmen

Den underbara sommaren är här, det är konstaterat. Jag älskar värmen, men sen jag va gravid med Alva så har jag varit så himla värme-känslig. Till och med på vintern går jag runt och drar ner elementen. Blir så varm att jag vill kräkas! Någon som känner igen sig efter graviditeten? Det konstiga är att innan graviditeten så va jag fruktansvärt frusen.

Ikväll jobbar Markus sent så jag och Alva har haft tjej-mys med Michaela som bor här ett par dagar mitt i sin flytt. Vi har haft pannkaksmiddag, en av Alvas favoriter.


Jag gör slut...

... Med mina halsmandlar! Jag har blivit beviljad operation och det kommer ske i höst, LYCKA! Ut med packet bara! :-)


Sjukhusbesök

Sitter i väntrummet på öron näsa hals för en konsultation om att ev ta bort halsmandlarna. Wish me luck! :-)


Underbar helg

Vi har haft en helt underbar helg! Markus har varit hemma och ledig, och Alva va i sitt esse. På söndagen va vi Ronneby Brunnspark och mös och gick på loppis med David, Irena och lilla Julijan. Sötare pojke får man leta efter! <3
Alva njöt av den stora parken och att få springa fritt och upptäcka. Det är nog min nya favorit-plats!


Ny familjemedlem

Jag har fått min dröm-vagn! En Bugaboo Bee. Så snygg, underbar, lätt och smal. Världens bästa vagn! <3


Ännu en frånvaro

Hör har sjukdomarna avlöst varandra och Markus har varit borta jätte-mycket. Det är kämpigt ibland (läs ofta) att ha en ettochetthalvt-åring och en fästman som är iväg mer än hälften av tiden och jobbar "vanlig" resterande tiden som det ser ut nu. Speciellt med sjukt barn.

För ca två veckor sedan va Alva riktigt feber-sjuk. Hon låg och sov bredvid mig på soffan och då hände det som inte får hända. Jag noterade att hon inte andades. Jag som är världens mest onojjiga person la handen på hennes mage och sökte efter andningsrörelser. Inget hände. Det svartnade för mig och allt jag tränats att göra i sånna situationer var som bortblåst. Jag slet upp henne och skakade henne och fick tillslut liv i henne. Jag grät hysteriskt och ringde 112 och ambulansen kom med blåljus och körde oss till barnakuten. Läkaren där va helt dum i huvudet rent ut sagt. Hon sa att jag bara inbillade mig, att Alva säkert bara tagit ett djupt andetag. Det vet jag att jag inte gjorde. I ambulansen satte dom embla-plåster på henne ifall dom skulle ta ven-prov på henne. Det gjorde dom inte utan tog kapillär-prov istället. Då bad jag dom ta bort plåstret och det sa dom att dom skulle. Sen tänkte jag inte mer på det. Två dagar senare tog jag och Alva en dusch tillsammans och då såg jag att det satt kvar. Jag tog bort plåstret och då hade hon fått sår efter det. Jag pratade med min BVC-sköterska och träffade henne på eftermiddan, hon konstaterade att Alva hade fått brännsår av plåstret. Jag fick information om att det får max sitta på i en timme. Nu vet jag att jag inte kan lite på nån, och skäms över att jag inte dubbelkollade!

Det är helt galet att man får bättre hjälp på BVC än av barnläkare! Nu mår hon bra i alla fall mitt lilla hjärta! <3


RSS 2.0