Tuff kväll

Alva har spelat ut hela registret ikväll. Trotsat och gjort att hon vet hon inte får. Slängt mat omkring sig, spottat vatten på golvet och pricken över i:et kom vid nattningen när hon tryckte ner pipen i vällingflaskan och hällde ut hälften över sig själv och i sängen. Suck! Efter att ha fixat till allt så fick hon leka av sig lite, det va lixom ingen ide. Hon kom till mig efter en stund och kröp upp i mitt knä, gav mig världens kram och sa med världens kärleksfullaste ton "Miiiiiiiin mamma". Gissa om mitt hjärta smälte!? Sen gjorde hon teckenspråket för sova och så gick vi och la oss med en ny välling. Efter att hon ätit upp den låg vi och kramades och sjöng tills hon somnade, så mysigt!

Hon har sovit lite knakigt ikväll, haft rätt ont i magen och pruttat hårt. Mitt lilla hjärta!

Imorgon har Alvas förskola planeringsdag så då får vi vara lediga. Dagen kommer spenderas med fina Jossan och hennes fina tjejer.

Nu ska jag försöka sova. Natti!


Så seg!

Idag har jag varit så gaaaaaalet trött! Kände mig som en zombie när Alva vaknade och efter att jag kommit hem så total-däckade jag. Jag vaknade av att telefonen ringde, tror hon va kring halv ett. Det känns fortfarande som om jag inte sovit alls så jag kommer snart runda av och krypa ner i sängen jag med.

Ibland glömmer jag bort det där med att ta det lugnt. Jag är ju trots allt sjukskriven och det av en anledning. Dags att börja lyssna på kroppen kanske...

Puss och god natt alla fina där ute i höst-mörkret!

Gull-unge

Gick precis in och kollade till Alva och upptäckte detta, att Alva sover som Pippi Långstrump!


Tomt hemma

Åh va tomt och tyst det är hemma! :-( Mamma och Ann har åkt, Markus är till havs till på fredag och liten sover som en stock sen halv sju. Hon va jätte-trött efter ute-lek hela dagen.

Så nu sitter jag här ensam och rastlös. När jag blir rastlös blir jag söt-sugen. Vi har inget gotti hemma, för då äter man bara för att det finns. Men åh så sugen jag va! Så jag tog mig ett glas vin från den öppnade boxen, det får ju inte bli gammalt... ;-)


Underbar helg!

I fredags kom min mamma och hennes underbara bästis Ann hit strax efter lunch. Vi hämtade Alva på dagis och stannade till på lekplatsen och gungade lite.

På lördagen åkte Ann och träffade en släkting på grannorten och vi åkte in till stan på en mys-runda och för att fixa Markus födelsedagspresenter till nästa vecka.

Vi har lekt och myst och pussats och kramats och dansat (och pausat). En helt underbar kärleksfull helg.


Så galet stolt!

Ja över mig själv!

Sen i slutet av maj har jag tänkt mig för gällande maten. Ätit på mindre tallrik och ätit långsammare, vilket naturligt resulterar i att jag blir mätt på mindre. Vi har haft mycket kokta grönsaker till maten, kokta grönsaker har hög fiberhalt vilket mättar och håller en mätt länge. Jag har inte uteslutit något, varken kolhydrater eller fetare produkter. Fett, som i vispgrädde och smör mättar och om man tänker efter så äter man ju mer av en sås som är gjord på matlagningsgrädde än på vispgrädde. Får man egentligen i sig mindre fett totalt?
Nej här hemma äter vi av allt, men i måttliga mängder. Jag vägde mig i morse, jag har nu gått ner 18 kilo varav 5 på en vecka. Vad jag gjort annorlunda sista veckan vet jag inte, men jag förväntar mig inte att jag ska hålla det tempot. Jag har i alla fall nåt mitt första delmål, ligger 2 kg under det nu!

Wii jag är så stolt!!!


Slutkörda familjen

Idag är vi helt slut, hela familjen och vi har sovit i omgångar. Nu sover Alva och Markus och jag har precis plockat klart här hemma. Disk- och tvättmaskinen sjunger ljuva toner och jag känner att jag börjar komma i fas mentalt.

Vi har inga planer idag, jag tänkte dammsuga när familjen vaknat. Annars blir det nog lek och mys med världens bästa tjej!


Dagiskläder

Nu när Alva går på dagis så går kläderna som smör i solsken. Trots ansträngningar och att tvättmaskinen går dagligen så ekar det bland de dagis-vänliga kläderna så vi fick hitta utrymme i ekonomin för lite nytt.


Laddar

Vintern närmar sig med storm-steg, det är bara att konstatera. Läser på Facebook att flera redan har minus-grader. Här njuter vi av 10 plus-grader och strålande sol! :-)

Alvas vinterkläder är klara sen en tid. Idag va jag och köpte vinterskor till mig från mamma. Såååå snällt! Varma goa underbara!


Drop in-kaffe

Idag va det drop in-kaffe på Alvas förskola så Markus gick lite tidigare från jobbet och vi va där lite mer än en timme. Alva va så lycklig att vi va där, hon sprang omkring och skrattade hela tiden och visade oss alla leksaker och kompisar.

Jag tycker om dessa initiativ, vår förskola är bra på det. Det känns viktigt att ta del av verksamheten och visa intresse för vad Alva gör om dagarna.


God natt

Nej nu får det vara nog, nu får det bli lägg-dags. Jag och Markus har haft en riktig mys-kväll framför tvn, med varma mackor och oboy. Så skönt att bara sitta tillsammans med sin kärlek!

Har precis tittat till min lilla tjej, hon är verkligen det vackraste som finns. Titta bara på min lilla groda:


Kvällsmys

Ikväll har vi haft riktigt mys-kväll hela familjen full med lek och bus. Alva va verkligen i sitt esse! Hon pussas och kramas hela tiden och det är så härligt, vilken kärlek. Vi har dansat, sjungit, läst böcker och "druckit te".


Alvas rum

Jag tänkte jag skulle visa Alvas rum nu när det är rätt så klart. Vi har satsat på hög mysfaktor, färg och öppen yta för lek.


Två knäppskallar

Jag och min tjej, ja bilderna säger väl allt?


En liten Alva

På den här bilden är Alva 4 veckor på dagen, så galet liten!
 

Människor

Att vissa människor betyder mer än andra är egentligen inget konstigt. Det vi saknar i Karlskrona är vår släkt, framförallt våra föräldrar och syskon. Inte bara för att vi ses så sällan, utan att vi har ju inte så många barnvakter.

Vi har två personer här i Karlskrona som betyder extra mycket, speciellt för mig. Dom var som mina andra föräldrar när jag va liten då dom bodde i Stockholm, helt klart mina favoriter. Och nu har vi lite av en repris, Alva älskar dom verkligen. Jocke och Maria, eller Kocke och Maia. Jag ser hur dom utvecklar samma relation som vi hade, hur trygg Alva är med dom om det är så skönt att det är med människor som jag litar på så totalt!


Någon älskar sin pappa

Alva har varit riktigt pappig idag, för första gången på jag vet inte hur länge. Så mysigt att se dom tillsammans mina kärlekar!

Annars har Alva sprungit omkring och vrålat mest, hon leker att hon är en krokodil. Eller kockobil som hon säger. :-)


RSS 2.0