Väntan... Längtan...

Snart är kärleken hemma, åh så jag längtar efter honom. Ca en timme kvar, Idol och tranbärsjos medans jag väntar...Det är lite löjligt va kär jag är i denna man...

Trött

Jag längtar efter Markus, han kommer hem imorgon kväll!!! =) Jag tycker inte om att sova utan honom, känner mig jätte-ensam då trots att jag har sällskap i magen som ständigt gör sig påmint. Oj så det rör sig numera, helt galet faktiskt! Syns gör det också utifrån, ser riktigt roligt ut. Min lilla alien där inne. <3

Idag har vi haft en mys-dag. Härligt höstväder med sol och blåst, det blåser alltid här. Jag och Michaela käkade lunch på stan, vi skulle ha en hel-dag i affärerna men min foglossning satte stop för det. Den är riktigt illa nu, trots att jag har mitt bälte... =( Men Lindex och H&M hann vi med, och såklart lite shopping.

Detta köpte jag på Lindex (klicka för större bilder):
  
  

På H&M köpte jag ett par hängseljeans och en uppsättning dräggellappar (hittade inte på hemsidan) samt mamma-strumpbyxor till mig.

Bra kväll

Fick ett telefonsamtal av Bubba på eftermiddagen, han ville ta ut mig på stan. Han bjöd på middag och sen drog vi hem till mig och käkade weinerbröd (MUMS!) och drack kaffe till Idol. Stackarn är lite trött, ligger nu och sover på soffan och jag kollar på House. Jag får snart väcka karln, känns som att jag ska somna snart själv.

Natti natti <3

Helt slut

Har rensat som en galning bland mina kläder, har rensat ut en full svart sopsäck och lyckats frigöra hela TVÅ byrålådor! =) Har även rensat massa i klädkammaren, så nu ser det inte ut som att stången ska gå av längre. Åh jag känner mig så duktig! Nu har vi plats att stoppa undanbebiskläderna, ska bara tvätta allt och tvättider finns bokade. Skönt att få det gjort nu innan jag blir för stor också. Det går framåt här hemma... SKÖNT!

Vill ha!

På önskelistan, till jul kanske? =)
Den skulle vara så fin i hyllan bredvid spjälsängen!


länk

Vill ha den här med, perfekt till babyapoteket.Den är från samma serie som min underbara kakburk. Vill nog ha alla burkar men dom kostar ju en del så man får ju börja nånstans... ;) Burken för te-påsar är också helt underbar!

En sann konstnär?


Markus ritar till bebisen =)


Mys på hög nivå :-)

img_0265 (MMS)

Mys på hög nivå :-)


Nya gardiner

Har köpt nya gardiner till vardagsrummet i helgen, fina gråa från Hemtex.

 

Vad tycks? =)

Look, no hands! ;)


Hemsk bild men det bjuder jag på för den är rätt rolig =)


Vecka 26

Tiden går galet fort just nu, gick in i vecka 26 igår. Detta händer just nu:

Barnet:

Hjärnan förändras

Fram tills nu har hjärnan haft en slät yta. Nu bildar hjärnan de karakteristiska fårorna och vecken på ytan för att göra plats för alla nervceller.

Barnet börjar reagera på ljus vid den här tiden. Om man lyser på magen håller barnet upp händerna framför ögonen.

Barnet sover nu i längre sammanhängande perioder. Ibland stämmer barnets sömnmönster överens med ditt.Mamman:

Du delar allting med ditt barn

Livmodern når nu upp dit bröstkorgen börjar.
Ditt barn delar dina känslor. Om du är ledsen, trött eller stressad känner barnet av det. Han eller hon reagerar på de stresshormoner som bildas i din kropp. Om du blir rädd för något kommer barnet att reagera på adrenalinet i ditt blod. Men barnet reagerar också på när du känner dig glad, nöjd och älskad. Alla endorfiner flödar genom ditt blod och genom navelsträngen till ditt barn.

Nu har ditt barn tydliga sov- och vakenperioder. Känner du det? Du kanske ser ett mönster. Är barnet vaket samtidigt som du? Eller har du ett litet liv i magen som rumsterar omkring på natten?


I jakten på torr luft

Denna vecka har på något sätt bara sprungit förbi. Jag har varit gräsänka , Markus har varit i huvudstaden och jobbar för näst sista gången under det här uppdraget. Han ska dit nästa vecka också.

Vi har under ett halvårs tid varit på våran hyresvärd om att det är fuktigt i badrummet. Vi har använt vår graviditet för att skynda på det hela, men till ingen nytta. Efter massa tjat och tjafs fick vi hem hantverkare för ca två veckor sedan som kollade badrummat. Diagnos: Fuktskadat. NEHE!????! Så i måndags och i tisdags va dom här och "snyggade till" lite, och nu står det en luftavfuktare och brummar i badrummet. Det är en tyst modell enligt kartongen den kom med, och den låter som mammas torktummlare! Varmt och gott om rumpan får man det när man kissar i alla fall, för efter att ha avfuktat luften så blir den varm.Är det någon som vet vad som är normal luftfuktighet i ett badrum? Behållaren i maskinen rymmer 3.5 liter, och den tömmer vi två gånger per dag. Jag tycker det låter mycket med 7 liter rent vatten i luften, speciellt eftersom vi duschar med öppen dörr och aldrig har det helt stängt! Lite äckligt faktiskt... Jag hoppas att vi blir av med silverfiskarna efter allt det här i alla fall.

En bild säger mer än tusen ord...


Tur att vi ska köpa ny bil, för vart ska barnet få plats när vagnen ska med?


Är gräsänka till på torsdag. :-( Då får ma...

img_0263 (MMS)

Är gräsänka till på torsdag. :-( Då får man mysa upp sig i soffan ensam...


Lång dag

Dagen började underbart med frukost på sängen. Vi mös upp med smörgås och kaffe bland kuddarna och kollade på Miami Inc. och planerade framtida tatueringar. Är sååååå sugen och har en riktigt bra idé nu att spinna vidare på! =)

Började sen känna mig riktigt seg och hade problem med kisseriet, klockren UVI konstaterade jag men eftersom jag har ett BM-besök imorgon förmiddag så sköt jag det åt sidan efter två alvedon för att släppna av lite lättare. Vi gick ner och röstade och käkade lunch på stan, det låter som en perfekt söndag. När vi kom hem så kändes det som att min vänstra njure gick sönder. Fan, det är ju den som jag har problem med!!! Ringde närakuten som tog emot mig direkt och fick antibiotika. CRPn visade att infektionen inte hade hunnit gå upp i njurarna som tur är, det är ju farligt och varje njurbäckeninflammation lämnar ärr på njurarna och jag har ju haft ett par redan...

Vi kom hem rätt fort vilket va skönt, Michaela och Bubba kom och så valvakade vi. Mycket trevligt och en del intressanta diskutioner dök upp. Nu ska jag försöka sova så vi kommer iväg till BM imorgon.

Sov gott alla!


Magen vecka 25länk magen v 17
länk magen v 20

Markus övningskör vårt nya vrålåk ;-)

img_0259 (MMS)

Markus övningskör vårt nya vrålåk ;-)


Vecka 25

Barnet:

Barnets skelett hårdnar.

800 gram och 27 cm lång från huvud till stjärt. Barnet har fullt funktionsdugliga händer och fingrarna har naglar. Dygnsrytmen är mer tydlig.
Barnet har perioder då det är vaket och det sover på mer bestämda tider. Skelettet fortsätter att hårdna.Mamman:

Den tredje trimestern

En del kvinnor kanske har lättare att få kramper i vaderna? Kanske blir du ofta kissnödig? Nu beror det på att livmoderns tyngd och barnet trycker ner på urinblåsan. Gravida kvinnor får lättare urinvägsinfektion än när de inte väntar barn. Tillhör du dem som har haft återkommande urinvägsinfektioner bör du vara extra uppmärksam på eventuella symptom som sveda och trängningar när du kissar. Drick rikligt, gärna vatten med citron eller tranbär i, för att förebygga nya besvär. Runt vecka 25 går de festa gravida kvinnor till barnmorskan för en kontroll. Nu börjar mätningen av livmoderns tillväxt. Med ett måttband mäter barnmorskan måttet mellan blygdbenet, symfysen och livmoderns övre kant, fundus. Det så kallade SF-måttet ritas in på en kurva. Normalvärdet ligger ungefär på 23 cm plus eller minus några centimeter. Det spelar inte så stor roll hur just ditt mått är. Det viktiga är att måttet följer sin egen kurva utan några dramatiska avvikelser uppåt eller nedåt.PS. Jag tänkte lägga upp en magbild senare idag så ni vet! =)

Update

Ledsen att jag varit så inaktiv med bloggen men jag har inte mått så bra. Är fruktansvärt trött nu, och det blir inte bättre av att jag inte sover någe vidare. Går mest och oroar mig och får för mig att jag ska föda tidigt. På nåt sätt va det lättare mellan vecka 12 (då missfallsrisken minskade drastiskt) och fram till nu (nu har barnet 20-25% chans att överleva om det kommer) för då visste man att går det snett så finns det inget nån kan göra. Det gör det nu och då blir det helt plötsligt allvar på ett annat sätt. Det kanske låter jätte-larvigt i era öron, men jag anser att man är gravid i 40 veckor för att hinna mogna och förbereda sig mentalt för vad som komma skall. Självklart klarar man det om det skulle vara så att bebisen har bråttom ut, men den ska ju helst stanna inne.

Mår lite bättre nu i alla fall, har kommit igång mer fysiskt och varit ute och gått en del. Längtar hem en del just nu, det är inte det lättaste att gå igenom en graviditet men mamma 50 mil bort... Barnmorskan på måndag i alla fall, och Markus ska med denna gång. Ska bli skönt att få kolla järnet för jag känner mig inte med alls.

Har beställt hem klänning till balen också. Följde kusin Johannas tips och tog hem en fin sak från Asos. =) Tror den kommer bli kanon och jag är riktigt nöjd! =) Den kommer i veckan, då får vi se hur den passar.


Vecka 24

Nästan en vecka sent, förlåt, men här kommer graviditetskalendern för vecka 24:

Barnet:

Nu vet barnet vad som är upp och ned

Cirka 24 cm och 700 gr. Nu, mer än halvvägs genom graviditeten börjar barnet allt mer likna ett nyfött barn. Allt det behöver av värme, föda och stimulans finns inom en omkrets påett par decimeter i livmodern.
Barnet reagerar på allt fler sinnesintryck. Det känner, det upplever smak och hör ljud. Ögonen är fortfarande oftast slutna men det har börjat blinka med ögonlocken. Barnets hörsel har utvecklats så att det kan lära känna de röster som pratar eller sjunger i dess närhet, röster som det vid födseln redan känner väl. Lungorna är fortfarande omogna men tillverkningen av ett ämne som kallas surfactant startar. Det har till uppgift att hålla lungblåsorna, alveolerna, i lungorna utspända så att lungorna inte faller ihop och klibbar samman när barnet föds och skall fylla sina lungor med luft. Dess rörelsebehov är stort och än så länge finns det gottom plats. Barnet har vissa chanser att överleva utanför livmodern om det skulle födas för tidigt.

Mamman:

Sköt om fötterna!

Det blir allt mer påtagligt att du snart skall bli mamma. Många planerar och förbereder sig mer aktivt för barnets ankomst. Är det en pojke eller en flicka?Vilka namn tycker ni om? Hur kommer ert barn att se ut, kommer det att ha hår på huvudet, vem kommer det att likna? Är det en lugn eller en aktiv krabat som växer i din mage? Barnet fyller ut livmodern allt mer. Kanske kan du få tag om en liten fot när barnet trycker ut den från insidan? Stryker du med handen längs barnet på magens utsida kanske det svarar dig genom att stanna upp och komma till ro om det tidigare varit aktivt eller vaket. Sover barnet kanske det svarar genom att röra sig eller ge dig en spark tillbaka.


Problem

Det blir höstbal i år igen. I november, går in i v 33 av graviditeten samma dag så man får väl anta att jag kommer vara stor då. Stor nog att det kommer bli "besvärligt" att hitta något passande att ha på mig. För långklänning ska det vara enligt tradition, som går ner till golvet. Någon där ute som kan tipsa om en bra sajt med fina klänningar till rimligt pris?


Förra året <3


Supernintendot installerat och klart, nu b...

img_0251 (MMS)

Supernintendot installerat och klart, nu blir det Mario! :-)


Vecka 23

Barnet:

Andningsrörelser

Barnets kropp börjar bli tjockare, men huden är fortfarande rynkig och pigment bildas fortfarande.

Lårbenet är cirka 4 cm långt och huvudets diameter är mellan 5 och 6 centimeter.

Barnets lungor tar ett stort kliv framåt i utvecklingen den här veckan när luftsäckarna bildas. Barnet fortsätter med sina andningsövningar.
Lungorna har så smått börjat bilda ett ämne som lägger sig på insidan av luftsäckarna. Ämnet gör att lungorna lätt fylls med luft, och hindrar att de sjunker ihop och fastnar i varandra när barnet sedan andas ut.

Det kanske är svårt att tro, men om ditt barn föddes nu skulle det ha en chans att överleva.Mamman:

Humörsvängningar

Nu börjar magen verkligen att synas.
Du kan fortfarande uppleva humörsvängningar. Du oroar dig kanske då och då över att du aldrig kommer att bli dig själv igen. De här känslorna är helt normala i det här stadiet i graviditeten. Som vanligt är det hormonerna som spökar. Det är inte mycket att göra åt det. Att vara känslosam är en del av graviditeten. På sätt och vis förbereder det dig för vad som komma skall.

Om du känner dig full av energi så njut av det. Det blir snart tuffare tider.
Du kan märka att det läcker lite urin ibland när du hostar, tränar eller lyfter något. Grips inte av panik. Nja, det kanske är lättare sagt än gjort. Det kallas i alla fall för graviditetsinkontinens och är ganska vanligt och normalt eftersom livmodern nu har växt förbi urinblåsan och trycker på den.

Om du inte redan gjort det - börja med knipövningar och sluta inte med dem. Fortsätt efter förlossningen också. Bäckenbottenträningen hjälper dig att läka och få tillbaka styrkan i bäckenbottenmuskulaturen. Då slipper du fler små olyckor...


RSS 2.0