Biljävel!

Det är nåt fel med vår bil. Motorn pendlar mellan 90 och 120 grader helt på måfå. Kylarvätska finns och alla remmar är intakta. Förhoppningsvis är det bara termostaten och inte något dyrt, det är inte läge!!!

Klant-arsel

När jag skulle skala potatis och morötter så fastnade tummen i skalarn. Skalade av en bit av tummens långsida. Som tur va inte djupt så det behöver inte sys. Tryckförbandet får hålla hudfliken på plats ett tag, sen blir det plåster.


Örtträdgård

I väntan på husköp så har jag planterat örter i en balkonglåda. Jag har satt rosmarin, basilika, timjan, dill, persilja och gräslök. Vi har även satt potatis i hinkar. Så nu är sommaren räddad och vi ser fram emot massa god mat! :-)


Pigga familjen

Så här ser det ut hemma hos oss just nu:


Nu är jag hel!

Nu är pappan hemma! <3
 
 
Det har vi firat med Mc Donalds-picknick på vardagsrumsgolvet!
 
 
Efter maten blev det glass i soffan. Alva har verkligen klättrat på Markus ikväll, och pussat på honom hela tiden. Så härligt att se, och vilken skillnad från när han kom hem under förra året!
 
Efter Alva somnade så har vi suttit i soffan med tvn avstängd och bara pratat och planerat. Helt underbart!

Det där med talet

Jag har ju tidigare skrivit om hur tokigt det kan bli när Alva pratar. Något som jag lagt märke till de senare månaderna är att Alva i orden "fixa" och "ficka" byter ut x respektive ck till tt. Det blir ju lite fel. ;)
 
Imorse på väg till dagis så sa hon till mig att hon vill ha en nyckel i fickan, och vrålade sedan "MIN FICKA!" Fast med andra bokstäver då. Jag va rätt glad att vi va ensamma i trapphuset! =)
 
Gosiga tok-unge!

Pippi

"Här kommer Alva Pippi"

Jag har köpt Pippi-kläder på tradera och de kom idag. Hon har inte alla delar på sig, det är så varmt. Men mäkta stolt är hon! :-)


Sailor

Ett nytt ha-begär har väckts hos mig, nämligen den här underbara sjömans-klänningen från Ej sikke lej:
 
 
I vår familj älskar vi att klä Alva i olika sjömans-dressar. Kanske mest p.g.a. Markus jobb, men det är ju sååååå fint!
 
Även Lindex har ett par inför sommaren:
   

Mmm kaffe!

Jag har beslutat att det blir vårdcentralen imorgon istället vid behov, alltså om vi får en lika dan natt till. Hon somnade senare än jag trodde och hon behöver verkligen sova efter inatt, och sömn är ju den bästa medicinen. :-) Vill inte ge antibiotika för snabbt heller utan ge henne en chans själv.

Jag sov förut på soffan medan hon satt på min mage och kollade på Emil. Nu har jag tvättat mig, ätit och diskat. Sitter i soffan med en kopp kaffe och bara njuter, det här går rätt bra ändå! Hon sover riktigt bra just nu, helt opåverkad med vrider sig som om jag sticker kniven i henne när jag med fjäder-lätta fingrar rör vid hennes öra. Jag har inte tempat henne, men hon är bara lite varmare än vanligt så det är ju inte över 38 grader i alla fall.


Och där kom det

Suck! Ja det blev VAB under den här övningen också, det slår liksom aldrig fel. Inte en enda övning eller uppdrag har Alva hållit sig frisk hela tiden, och jag tror hon varit sjuk en gång när Markus varit i land. Känns rätt orättvist!

Natten har varit en riktig skrik-fest. Skickade sms till grannen under imorse och kollade att vi inte väckte dom, som tur var har dom inte hört henne alls! Alva har jätte-ont i höger öra, stackarn. Tänkte åka in på vårdcentralens drop-in senare, men skulle vilja att hon sover lite innan. Det är öppet nästan hela dagen så det är ju ingen direkt brådska.

Till frukost blev det en ledsen smörgås, är rätt less på det här nu. Jag vill bara få sova och ha min pigga goa tjej. Är det för mycket begärt?


Sommar och sol

Vi tog en ordentlig promenad på väg hem från dagis idag igen, stannade vid lite lekplatser och upptäckte vad som fanns i gräset. Jag resonerar så att hon äter ju ordentligt på dagis så om vi slarvar och äter yoghurt och müsli till middag ibland så är det inte hela världen. Och som Janni sa, hon mår ju bäst av att vara ute och hon har ju så rätt! Det är ju vad vi alla mår bäst av! :-)


Det är inte roligt hela tiden

Lördagen va ju helt underbar och då kände jag att den här helgen blir ju inga problem. Med söndagens regn kom tankarna och min depression gjorde sig påmind. Alva vägrade sova middag och gjorde allt hon inte får, speciellt det som kan vara farligt. Hon känner direkt när hon kan passa på!

Så idag va det skönt att lämna henne på dagis. Nu sitter jag utanför min psykolog lämpligt nog, ibland har man tur och har en planerad tid när det behövs! En genom-slut mamma loggar ut...


Suck

Ca 10 minuter sov hon, sen vaknade hon klar-vaken och redo att leva rövare. Hur är det möjligt att en 2-åring har så mycket energi? Nu har hon somnat om i alla fall, och mina ögon går i kors. God natt!


Vilken värme

Idag har vi varit ute hela dagen, herre gud så varmt det varit. I solen har det knappt gått att vara ifall det varit lä så jag var lite strategisk i val av lekplats. Oändligt gungande som vanligt och massa spring. :-)

David, Irena och Julijan har varit här på middag och lek. Vi hade alla trötta barn ikväll så det blev inte så sent men underbart som alltid att ses! <3
Nu sover Alva och jag undrar om jag kommer hålla mig vaken till Mello...


Bilder från igår

Igår hade vi balkong-häng jag och Alva. Så skönt, nu är det verkligen sommar när man kan sitta ute i linne hela kvällen och ändå vara varm! :-)


Ibland gör vi vad vi vill

När Markus är borta får saker och ting bli lite annorlunda här hemma för att allt ska gå ihop. Jag får på ett annat sätt välja mina fajter med en trotsig 2-åring och se till att vi har så roligt som möjligt på ett annat sätt.
 
Igår va det förskolans dag så vi fikade med bullar på förskolan vid 4. Vi va ju inte direkt sugna på middag efter det och det va så galet varmt och underbart väder så vi lekte ute hela kvällen. Två lekplatser besökte vi och gungade och åkte rutchkana tills vi storknade.
 
Fort ska det gå!
 
Alva har lärt sig göra fart själv
 
"Neeeeeeeeeeeej miiiiiiiiiiiiiiiiiin gunga!"
 
Efter kl 6 ville Alva hem och äta youghurt, sen somnade hon strax efter 7.
 
Om en vecka kommer kärleken hem, så vi längtar! <3

Att ta vara på ögonblicken

Som förälder känner man en viss hets att allt kring ens barn ska dokumenteras. Framförallt dom där speciella ögonblicken. "Tog du kort?" får man ofta höra och det gör jag ofta. Men här om dagen insåg jag en mycket viktig sak, som jag önskar att jag insett tidigare. Alva såg en stor vattenpöl som hon ville hoppa i, och jag såg inget hinder i det, framför allt då hon hade gummistövlar på sig. Det hade regnat natten innan och nu var strålande sol, pölen glittrade så där sommrigt härligt. Efter ett par lyckliga hopp började Alva dansa, som en ballerina, och min första tanke va att ta upp mobilen för kamerans skull. Skulle jag fota eller filma? Det va då det slog mig, vill jag verkligen uppleva det här vackra ögonblicket framför mig genom en mobilskärm? Nej! Så jag stod där med ett leende på läpparna och beskådade det bästa som finns; min lyckliga Alva, dansandes i en vattenpöl. <3

Mys-unge

Alva ville somna i min famn ikväll, hon behövde väl lite extra närhet det fick hon såklart så hon kröp upp, gosade in sig med sin nya tygdocka hon fått av min svärfars fru och så somnade hon. Älskade unge, när jag ser på dig så känner jag att jag måste gjort något rätt i livet. Du är så glad nästan jämt och jag kan inte förstå hur någon på endast 2 år kan vara så kärleksfull mot allt och alla. Du äger mitt hjärta nu och för alltid! <3


Vi tjejer

Nedanför Alvas dagis håller cirkus Scott på att slå upp sitt tält och en del av djuren går i hagar runt omkring. Vi tog en ordentlig titt på väg hem från dagis. Elefanten va väldigt spännande, Alva konstaterade att det äter gräs och bajsar ute precis som hunden.

Vi fuskade lite ikväll. Markus är iväg den här veckan och nästa så vi gör lite som vi vill. Istället för att gå direkt hem och laga middag som vi brukar så gick vi till parken och gungade i lite mer än en timme. Och så åt vi yoghurt och smörgås till middag när vi kom hem.

Nu sover hon sött min älskade prinsessa!


Bilder från idag

Idag har vi tagit vara på det fina vädret och varit flera timmar i parken vid Mariagården, en helt underbar lekplats!
 
Alva är helt salig över att ha så mycket familj omkring sig och vet inte riktigt vem hon ska leka med för tillfället. Det står alltid ett gäng redo! =)
 
Leker med både morfar och farfar
 
 
Familjen i solen i parken <3
 
 

Dagsljus

Här är den nya frisyren i dagsljus:
 
 
Jag valde idag att ta vara på lockarna, som jag älskar, istället för att platta hela håret som frisören gjorde för att kunna klippa det. Rejäla kork-skruvar kommer fram i det korta håret! =)

Nyklippt

Idag har jag klippt av håret, ca 30 cm rykte och nu är allt hår fräscht och mjuk. Allt som var färgat är borta också så nu är det min naturliga hårfärg. Ska ta en bild i bättre ljus imorgon så ni får se, tills dess får ni se denna:
 
 
 

En blivande officer

Som ni vet så ska Alva jobba på pappas båt när hon blir stor, vissa dagar jobbar hon redan där.

Idag lånade hon pappas båtmössa och lekte officer, pappas bärsäck va båten. Tror ni pappa Markus va stolt eller? :-)


Älskade livet

Ibland är det bara så underbart! God mat i goda vänners lag. :-)

Vi har ätit fläskfilé och potatis i ugn med en god sallad och massa goda tillbehör. Gott rödvin med. Mamma sover med Alva så jag tar ett glas till, ibland är livet bara så härligt!


Morgon-bus

Idag har vi busat till det ordentlig och ätit frukos i soffan, Alva tyckte det va så roligt att få göra någon man annars inte får och tryckte i sig två smörgåsar och massa ost.

Snart ska vi åka och handla inför helgen. Ikväll kommer Jocke, Maria och Petter på middag och imorgon kommer ju Alvas farfar med fru.

Ha en bra dag alla!


Snart snart snart!

Om ca 40 minuter kommer Alvas mormor och morfar, så jäkla härligt! Dom stannar till på söndag så Alva får vara ledig från dagis på fredag, imorgon är ju röd dag.

Massa mys är planerat, vi ska tanka kärlek! <3


Chokladbollarna

Jag hann inte med att lägga upp receptet igår, va helt slut när jag kom hem från träningen och stupade. WIIIII! =)
 
Detta behöver du:
100 gram smör
1 dl socker
1 msk vaniljsocker
3 msk kakao
3 dl havregryn
3 msk kallt starkt kaffe
 
Förslag på garnering:
Pärlsocker
Kokosflingor
Strössel i roliga färger
Krossade nötter av olika slag
 
Så här gör du:
1. Smällt smöret
2. Blanda ihop alla ingredienser. Jag började med torrvarorna och sen på med kaffet och sist smöret. In i kylen i minst en timme. Detta är för att smöret ska stelna och för att det över huvud taget ska gå att rulla.
3. Rulla små bollar och rulla i önskad garnering.
 
Jag gjorde hälften med pärlsocker och hälften med kokos
 
Jag tycker dessa bollar blir mycket godare än vanliga man gör med kallt smör. De blir mycket krämigare! =)
 
Jag tar gärna emot fler förslag på garnering! =)
 

LYCKLIG

Efter att varit vaken i 36 timmar bestämde jag fick för att något måste göras för att bränna ut mig, så jag snörade på mig skorna och tog med stavarna ut på en PW. Va lite orolig för behinnorna men de höll, så jag tog en 6-kilometersrunda. Höll ett bra och jämnt tempo och varje kilometer tog 10 minuter plus minus 20 sekunder ungefär.
 
 
Nu är jag helt slut och rundan fick önskad effekt! Säger god natt nu och både hoppas och tror på en god natts sömn.
 
Pussar från en lycklig tjej!

Ja vad heter det nu?

Kärt barn har många namn, inte minst chokladbollen!
 
Jag hittade ett recept på nätet där man skulle smälta smöret, perfekt för mig som tycker det är äckligt att jobba med kallt smör. Det gör jag ju ändå, då det posivitva övervinner det negativa. =)
 
Så nu har jag ställt bunken i kylen för att smöret ska stelna innan rullning, så jag slipper inte ifrån kladdet ändå, men det är ju utbaket som är det roliga.
 
 
Det ser inte så roligt ut just nu, mest som en bajs-sörja med det doftar gott! Kan tänka mig att det blir riktigt saftigt när havregrynen suger åt sig vätskan! Blir det bra lägger jag ut receptet här ikväll!
 
Jag tänkte göra hälften med kokos och hälften med pärlsocker. Vad tycker ni det är godast att rulla i?

Ringmärkt

Ja bokstavligen!

Tidigare idag kände jag att jag hade ont under förlovningsringen så jag tog av den för att titta. Jag hade världens skavsår! Skulle gissa att det stannat fukt under efter handtvätt för det syns att det varit en liten blåsa där. Så nu blir det lufta och smörja, jag saknar min ring! :-(


24 timmar

Inatt har jag inte kunnat sova, legat klarvaken och känt mig stressad. Över vad vet jag inte...

Ett dygn har jag varit vaken nu, känns så där. Enda gången jag varit det innan är natten då Alva föddes, och då har man ju en giltig anledning. ;-) Nu är det bara dumt. Tänkte försöka sova lite nu innan jag tar tag i tvätten och renbäddningen som står på tapeten idag. Hoppas jag lyckas somna, jag känner att kroppen vill men inte ögonen. :-(

En dryg vecka gammal god natt-puss jag och Alva skickade till Alvas mormor:


Skor

Innan jag blev sjuk nu så va jag påväg att komma igång med mina powerwalks igen. Då jag känner mig mycket piggare ikväll så känner jag åter suget i benen, härligt! =)
 
Sitter och surfar runt nu efter ett par nya skor. De jag använder börjar bli slitna och jag har väldigt lätt för att få benhinneinflammation, antagligen på grund av att jag är så pass tung men också för att jag felbelastar fötterna och vrider dom inåt när jag går. Så jag behöver ett par skor med bra dämpning i fötterna, det är ett krav! Och så skulle jag vilja att dom va färgglada, då blir det mycket roligare att komma ut. Dessa tittar jag på just nu, i härligt pigga rosa färger:
 
 
Adidas Questar Cushion W
 
 
 
Jag är mest sugen på Nike, dom verkar lite bättre men är också dyrare. Vilka gillar ni bäst?
 

Sjukstuga

Fy fan, här går det i ett... Alva och jag typ varannan vecka, och nu är det jag som ligger här. Har vi tur har vi ett par dagar friska tillsammans där vi kan njuta av varandra. Ska vi följa schemat så är Alva sjuk nästa vecka, det får inte hända för då är Markus borta. Den och veckan efter. Jag tror inte jag orkar psykiskt en till VAB när Markus är iväg, får inga avbrott och när Alva blir dålig så blir hon riktigt dålig och jag glömmer bort att äta och dricka för jag "måste" passa henne. Kan vi inte bara få bli friska?!
 
Själv har jag endast flyttat mig från sängen till soffan idag, och pillat i mig lite rester. Skönt att bara ha att värma när man är dålig, så det inte bara blir en macka. I min värld är det inte mat!
 
På onsdag kommer mina föräldrar och på fredag min svärfar och hans fru. Jag hoppas bara jag är frisk tills dess!
 
Bjuder på lite bilder på det finaste som finns:
 
     
   
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0