Vecka 35

Barnet:

Barnets hjärta slår cirka 120–160 slag i minuten.

Nu börjar det bli trångt, och därför håller sig barnet mer stilla än tidigare. Dessutom har ditt barn kanske vänt sig så att huvudet pekar nedåt, redo för förlossningen. Som om inte det vore nog så lägger barnet på sig mellan 25 och 30 gram per dag. Hon eller han har inte lika mycket plats som tidigare.



Mamman:

Hud som kliar, armar som krymper

En del kvinnor får en hemsk klåda, särskilt på magen, i handflatorna och på fotsulorna. Du kan lindra klådan genom att smörja in dig med fuktkräm och borsta med en mjuk babyborste där det kliar som värst. Berätta för barnmorskan eller läkaren om du lider av klåda.

Du känner dig säkert tung och klumpig. Du blir förmodligen lätt irriterad. Din mage är ofta i vägen, och armarna känns för korta.

Det går inte att hitta en bekväm sovställning. Det enda du kan göra är att sova på sidan. Vissa strategiskt utplacerade kuddar kan också hjälpa.

Nu är det inte fel att byta skor med snörning, som gympaskor, mot skor du inte behöver knyta. Inga klackar är modellen. Högklackat och platåskor är visserligen snyggt, men nu behöver du stabilitet. Fotmassage är alltid välkommet. Be din partner att massera dig. På en gång.



Allt för föräldrar berättar denna vecka att bebisen sväljer fostervatten för att träna matsmältningen och att den innan skrynkliga huden nu rätar ut sig. Navelsträngen är ca 50 cm lång och tjock som en tumme. Dom beräknar att man bör ha gått upp minst 11-13 kg och att mamman nu kan få svårt att andas i och med att bebisen tar så stor plats. Magen står som högst nu och ska börja sjunka ner.


Kommentarer
Postat av: zandra - Flicka i magen v.35

Jo hon ligger med huvudet neråt :D Hon tycker väl om att ligga där, annars hade hon ju inte legat så. Idag har det vatt lite bättre. Men hon kommer alltid tillbaka till sit favoritställe :D

2010-11-27 @ 20:50:50
URL: http://zandratuttanandersson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0