Pepparkaksmuffins

Du behöver:

100 g smör
2 dl mjölk
2 ägg
1 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
2 msk pepparkakskryddor
2 nävar mandelspån (jag avstod dock p.g.a. allergi)
1/2 dl lingonsylt (jag tog 1 dl då det blir så gott och saftigt)

Sätt ugnen på 175 grader för stora muffins och 200 grader för små.

Smält smöret och tillsätt mjölken och pepparkakskryddan.

Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och pösigt.

Rör ner den ljumna vätskan.

Blanda vetemjöl, bakpulver och salt noga i ett separat kärl och vänd ner i smeten.

Rosta 2/3 av mandeln i en torr kastrull. Blanda ner den rostade mandeln och lingonsylten i smeten.

Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet. Strö över resterande mandel.

Grädda i mitten av ugnen, ca 20 minuter om du gör stora muffins och 12-15 minuter om du gör små. De ska inte vara kladdiga när de är klara, använd en "potatis-sticka".

Lycka till!



Muffinsarna i ugnen =)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0